29. 10. 2023 - 16:08
BUUUUM! Milošević pozvao novog Zmaja, navijači će biti...
907
Shares
BUUUUM! Milošević pozvao novog Zmaja, navijači će biti oduševljeni - čovjek žari i pali u ligi

BUUUUM! Milošević pozvao novog Zmaja, navijači će biti oduševljeni - čovjek žari i pali u ligi

29. 10. 2023 - 16:08
0
Shares

Bh.selektor u bolnom porazu shvatio je čime raspolažemo. Za preostale dvije kvalifikacijske utakmice s Luksemburgom u gostima i Slovačkom u Zenici Milošević želi pojačati tim u svim linijama.

Vidjelo se u tekućem ciklusu da “škripi” od golman do Edina Džeke. Definitivno nemamo izbalansiran tim. I na tome je bh.selektor sa svojim asistentima puno radio. Skenirao se svaki potencijalni kandidat, prije nego će kancelarija slati pozive na razne adrese.

Prije desetak godina “kostur” reprezentacije dolazio je iz “liga petice”. Danas je to miks igrača koji dolaze iz zemalja “Varšavskog i NATO pakta”.

Nekada je glavnina igrača dolazila iz Bundeslige (Džeko, Kolašinac, Spahić, Ibišević, Mujdža, Misimović, Salihović, Šunjić..), dok je danas Turska naša Bundesliga.

Ipak, na novom popisu ima igrača iz Bundeslige. Istina iz “cvajte”, ali novo ime će obradovati bh.navijače širom svijeta.

Igrač kojeg godinama čekamo.

Odahnut će i kapetan Džeko, koji nosi najveći teret.

Iz Njemačke, odnosno Švicarske stižu povoljne vijesti. Kako ekskluzivno saznaju Sportske.ba, Haris Tabaković, koji vuče korijene iz BiH, novi je “Zmaj”. Tabaković je rođen u Švicarskoj. Iako je prošao sve tamošnje selekcije uvjek je želio nastupati u dresu Bosne i Hercegovine. Premda su ga pominjali i priželjkivali Faruk  Hadžibegić i Meho Kodro, tek dolaskom Save Miloševića njegov je san postao stvarnost.

Tabaković bi trebao debitirati već protiv Luksemburga.

 Zanimljivo da se za “Tabaka” zanimao i Mehmed Baždarević, kada je vodio bh.reprezentaciju u susretu sa Španijom. Bilo je to u St. Galenu. Tada je Tabaković posjetio bh.reprezentativce i jasno i glasno poručio  da mu je želja igrati za BiH.

– Nogometni savez treba sve učiniti da Tabaković što prije zaigra za BiH. Odgovorno tvrdim da se radi o igraču visoke klase- uvjeravao je Admir Smajić, prijatelja Baždarevića i ljude iz NSBiH. To “što prije” došlo je nakon osam godina. Tabaković je dočekao ispunjenje sna.

 Potez Miloševića kojem će aplaudirati svaki bh. navijač.

Haris Tabaković u posljednje vrijeme igra sjajno. Vrsni napadač, rođen u Švicarskoj, član je Herthe, a ranije je nastupao za Young Boys, Wil 1900, Grasshopers, Debrecen, Diosgyor, Lustenau i Austriju Beč. I jučer je postigao dva gola na meču protiv Paderborna.

 Poznata je njegova želja da zaigra za “Zmajeve”.

Čestitke i “sekreterijatu” NSBiH koji je završio svu potrebnu papirologiji za  debi Harisa Tabakovića u dresu Bosne i Hercegovine.

Baš ovih dana “slavimo” desetogodišnjicu historijske pobjede i gola kolosalnog Vedada Ibiševića, kada je pogotkom u Kaunasu ovjerio plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Sada nam Vedad šalje super klasnog napadača. Nije nemoguće da Ibišević u Berlinu dočeka Zmajeve. Ako se plasiramo na EP. 2024.u Njemačkoj. S Tabakovićem smo puno puno bolji tim, prenosi Sportske.ba

Učitaj još novosti