29. 10. 2023 - 12:12
GLEDAO IH PRVIH REDOVA: Pogledajte Usykovu reakciju kada je...
907
Shares
GLEDAO IH PRVIH REDOVA: Pogledajte Usykovu reakciju kada je Ngannou patosirao Furyja pred njegovim očima (VIDEO)

GLEDAO IH PRVIH REDOVA: Pogledajte Usykovu reakciju kada je Ngannou patosirao Furyja pred njegovim očima (VIDEO)

29. 10. 2023 - 12:12
0
Shares

Svjetski boskerski šampion Oleksandr Usyk u Ryjadhu je prisustvovao spektaklu koji su priredili Tyson Fury i Francis Ngannou, a zanimljiva je bila njegova reakcija kada je Kamerunac u trećoj rundi na pod poslao neporaženog Britanaca.

Furyjev WBC pojas nije bio ulog, a Ngannou, koji se prvi put u karijeri borio po bokserskim pravilima, odradio je deset izvanrednih rundi i pružio je mnogo jači otpor Tysonu nego se očekivalo.

U prve dvije runde Fury je kontrolisao meč i udarcima s distance skupljao je bodove, a onda u trećoj rundi Ngannou je uputio razoran lijevi kroše koji je Furyja poslao na pod i ozbiljno uzdrmao.

Baš kao svi u dvorani i pred TV ekranima, i sam Usyk je bio iznenađen razvojem događaja i nokdaunom u kojem se našao Fury, a kamere su zabilježile i njegovu reakciju.

Ipak, svjetski prvak se pribrao i ponovo je kontrolisao meč u narednim rundama, da bi Ngannou u osmoj rundi zadao nekoliko opasnih udaraca i vratio neizvjesnost u meč. U preostale dvije runde Fury je pametno prednjim direktnom protivnika držao na distanci i na kraju je slavio odlukom sudija 2:1.

Furyja nakon ove borbe već u decembru ili januaru očekuje meč s Oleksandrom Usykom za ujedinjenje teškaških titula, što će svakako biti najiščekivaniji okršaj u ovom stoljeću.

Učitaj još novosti