28. 10. 2023 - 16:17
Chelsea ponovo nokautiran na domaćem terenu, Mbeumo junak...
907
Shares
Chelsea ponovo nokautiran na domaćem terenu, Mbeumo junak Brentforda

Chelsea ponovo nokautiran na domaćem terenu, Mbeumo junak Brentforda

28. 10. 2023 - 16:17
0
Shares

Kriza Chelseaja traje li traje.

Fudbaleri Chelseaja uspjeli su da osvoje jedan bod u posljednje četiri ligaške utakmice na domaćem terenu, koji je ne tako davno važio za neosvojivu tvrđavu na Ostrvu.

Ne samo to, fudbaleri Brentforda treći put uzastopno odnijeli su sva tri boda iz komšiluka, nakon što su u prethodne dvije posjete pobijeđivali „plavce“ rezultatima 0:2 i 1:4.

I ovog puta bilo je dva i više razlike za goste, a počelo je golom u 58. minutu koji je djelo Pinnocka. Centarfor s Jamajke glavom je plasirao loptu u mrežu iza leđa odličnog Roberta Sancheza, koji je malo prije toga odbranio čist zicer Wissi. Pinnocku i je asistirao Bryan Mbeumo.

Vidjevši u kom smjeru ide utakmica, menadžer domaćin Maurizio Pochettino pokušao je i izmjenama i promjenom sistema igre, odnosno vraćanjem ekipe u postavu sa trojicom pozadi, ali ništa od toga nije dalo rezultata u nastavku meča.

Naprotiv, bliži golu bili su crveno-bijeli i na kraju su ga i postigli duboko u nadoknadi vremena i to dok na golu Chelseaja nije bilo nikoga.

Pokušaj Sancheza da se priključi napadu poslije prekida iskoristili su brzonogi Maupay i Mbeumo, koji su 50 metara trčali kontru na kraju se ušetali u gol, prenosi N1 Sport.

Učitaj još novosti