26. 10. 2023 - 16:39
Prije nekoliko dana igrao je na Grbavici, a sinoć je ispisao...
907
Shares
Prije nekoliko dana igrao je na Grbavici, a sinoć je ispisao historiju Lige prvaka

Prije nekoliko dana igrao je na Grbavici, a sinoć je ispisao historiju Lige prvaka

26. 10. 2023 - 16:39
0
Shares

Talentovani francuski nogometaš Warren Zaire-Emery ispisao je historiju Lige prvaka nevjerovatnim nastupom za svoj Paris Saint Germain protiv Milana.

PSG je rezultatom 3:0 razbio Milan u duelu trećeg kola Lige prvaka, a u toj pobjedi posebno se istakao čudesni 17-godišnji veznjak Warren Zaire-Emery prenosi Klix.

Zaire-Emery je sinoć postao najmlađi igrač u historiji koji je upisao dvije asistencije u jednoj utakmici Lige prvaka. Odigrao je perfektnu utakmicu, komandovao je terenom protiv sedmostrukog prvaka Evrope i zasluženo dobio priznanje.

O kakvom se nastupu radi, najbolje govori ocjena 8,6 koju je dobio za utakmicu protiv Milana. Namjestio je golove Kylianu Mbappeu i Leeju Kang-Inu te je odigrao svih 90 minuta. Za svoj savršeni nastup dobio je i UEFA-inu nagradu za igrača utakmice.

Zanimljivo, 12 dana prije te utakmice navijači su ga imali priliku gledati i na Grbavici. To se dogodilo u kvalifikacionom duelu U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine i Francuske koja je završena u korist gostiju rezultatom 2:1.
Zaire-Emery je i na Grbavici bio lider mladih Francuza, a obratio se i na konferenciji za medije uoči utakmice. S obzirom na posljednje partije za PSG, najvjerovatnije ga nećemo gledati u revanš utakmici protiv BiH jer se očekuje da uskoro počne igrati za seniorsku reprezentaciju svoje domovine.

Učitaj još novosti