23. 10. 2023 - 19:34
Mourinho o osvajaču Zlatne lopte: Isto sam osjećao i kad ju je...
907
Shares
Mourinho o osvajaču Zlatne lopte: Isto sam osjećao i kad ju je dobio Modrić

Mourinho o osvajaču Zlatne lopte: Isto sam osjećao i kad ju je dobio Modrić

23. 10. 2023 - 19:34
0
Shares

Ballon D'or 2022 naziv je dokumentarnog filma emitiranog danas u Francuskoj. Osvajač te nagrade bio je Karim Benzema, najbolji strijelac i igrač Real Madrida u pohodu na naslove prvaka Europe i Španjolske. Zabio je 50 golova u sezoni, od čega 15 u Ligi prvaka prenosi Index.hr.

U emitiranom filmu pojavljuje se više slavnih lica iz nogometnog svijeta, a jedan od onih koji su dali komentar na to da je Benzema bio proglašen najboljim na svijetu bio je i Jose Mourinho. Portugalac je od 2010. do 2013. vodio Benzemu u Realu i s njim osvojio tri trofeja. Benzemino osvajanje nagrade usporedio je s 2018. godinom, kad je najboljim proglašen Luka Modrić.

Mourinho: Mene je to oduševilo
"Mene je to oduševilo jer je katkad dojam da se Zlatna lopta dodjeljuje za talent, a pritom nešto nedostaje. Osjetio sam isto zadovoljstvo kao kad ju je dobio Modrić. Timski igrač. A nogomet je upravo to, momčadski sport", rekao je Mourinho.

Osvajač Zlatne lopte za 2023. bit će izabran 30. listopada. Najveći kandidati za njeno osvajanje su Erling Haaland, osvajač trostruke krune s Manchester Cityjem i strijelac 52 gola u 53 nastupa u prošloj sezoni, i Lionel Messi. Argentinac je u prošloj sezoni odveo Argentinu do naslova svjetskog prvaka, a ujedno je bio i prvak Francuske s PSG-om. Zabio je 21 gol i imao 20 asistencija.

Učitaj još novosti