23. 10. 2023 - 17:23
Fury objasnio kako će nokautirati Ngannoua
907
Shares
Fury objasnio kako će nokautirati Ngannoua

Fury objasnio kako će nokautirati Ngannoua

23. 10. 2023 - 17:23
0
Shares

Tyson Fury dovoljno je uvjeren u svoju sposobnost da pobijedi Francisa Ngannoua da nema problema reći bivšem UFC prvaku u teškoj kategoriji tačne detalje o tome kako će njihova borba završiti.

“Nokautirati ću ga unutar šest rundi”, najavio je Fury u TNT Sports intervjuu licem u lice s Ngannouom koji je moderirao bivši bokserski prvak Carl Frampton.

„Da ti kažem kako ću to učiniti? Stati na prednju nogu, visoko podignutih ruku, udariti ga oštrim udarcem, kao kamenom u lice — bum, bum, bum — razbiti ga, nateći će mu oči, a zatim se fintirati, prasak pa nokaut. Slušaj, niko mi ne može uzeti moć. Niko. Ovi teškaši nemaju šanse.”

“Ne ne ne. Samo dođi. Hajde”, rekao je Ngannou kao odgovor.

“Bolje vjeruj u to”, obećao je Fury.

“Izaći ću, lijep, oštar, precizan udarac – prasak. Bang, bang, bang. Udarac, slip, slip, slip, body shot, aperkat, jab, jab, finta — prasak, desna ruka. Igra je gotova.”

“Wow, to izgleda kao scenarij iz filma”, rekao je Ngannou smijući se.

“Ali kao što ste ranije rekli, svako ima plan dok ne dobije šaku u lice.”

Fury i Ngannou sastaju se 28. oktobra u velikom bokserskom meču od 10 rundi u teškoj kategoriji u Riyadhu. Furyjeva WBC titula u teškoj kategoriji neće biti na kocki, no očekuje se da će borba ući u službene rezultate oba borca, što znači da će Ngannou imati priliku postati prvi boksač koji je službeno upisao poraz u Furyjev neporaženi profesionalni score.

Bivši UFC prvak debitirati će u profesionalnom boksu tako da se Ngannou se suočava sa malim izgledima u svom debiju – Fury je bokserski linijski prvak u teškoj kategoriji, kao i veliki favorit za pobjedu.

Učitaj još novosti