14. 10. 2023 - 20:48
Engleski mediji tvrde: Nogometaši koji su otišli u Arabiju...
907
Shares
Engleski mediji tvrde: Nogometaši koji su otišli u Arabiju preziru svaku minutu u ovoj zemlji

Engleski mediji tvrde: Nogometaši koji su otišli u Arabiju preziru svaku minutu u ovoj zemlji

14. 10. 2023 - 20:48
0
Shares

Saudijska Arabija je tokom prethodnog ljeta privukla neke od najtalentovanijih i najboljih nogometaša u svijetu, no mnogi od njih su već zažalili, piše The Sun.

Mnogi vrhunski nogometaši su prihvatili ogromne finansijske ponude iz Saudijske Arabije i nastavili svoj nogometni put u ovoj zemlji, a pomenuti portal piše da su već zažalili.

Navodno mnogi nogometaši već žele ići kući jer je situacija u Saudijskoj Arabiji "sramotna" te da "preziru svaku minutu provedenu u ovoj zemlji", ali veliki problem su njihovi ogromni ugovori koji su većinom dugogodišnji te ih je jako teško raskinuti.

Pored toga, posjeta na utakmicama je sramotna u odnosu na nogometne susrete širom svijeta. Uprkos skoro 37 miliona stanovnika, utakmicu Al Ettifaqa protiv Al Fateha je pratilo svega 9.827 navijača.

Inače, Al Ettifaq sa klupe predvodi Steven Gerrard, a u ekipi je i nekadašnji kapiten reprezentacije Engleske Jordan Henderson dok je trener Al Fateha Slaven bilić.

Najveću podršku ima Al Ittihad na čijim utakmicama se okuplja oko 29 hiljada gledatelja u prosjeku, ali od 18 klubova u Superligi, čak 11 ima posjetu manju od 5.000, prenosi Klix.

Učitaj još novosti