12. 10. 2023 - 12:17
Ahmedhodžićev saigrač doživio je jednu od najjezivijih povreda...
907
Shares
Ahmedhodžićev saigrač doživio je jednu od najjezivijih povreda ikada, oglasio se iz bolnice

Ahmedhodžićev saigrač doživio je jednu od najjezivijih povreda ikada, oglasio se iz bolnice

12. 10. 2023 - 12:17
0
Shares

Legendarni nogometaš Sheffield Uniteda Chris Basham preživio je dvije operacije nakon što je u posljednjem meču za svoj klub doživio jednu od najjezivijih povreda koje smo vidjeli posljednjih godina.

Basham (35) važi za jednu od najvećih legendi Sheffield Uniteda sa oko 350 nastupa u dresu Oštrica. Ipak, kako je blizu kraja karijere, njegova posljednja povreda mogla bi značiti i kraj aktivnog bavljenja nogometom, prenosi Klix.

Saigrač našeg Anela Ahmedhodžića, koji također igra u defanzivnoj liniji terena, sam se povrijedio u duelu protiv Fulhama nakon što mu je u potpunosti pukla kost tokom jednog centaršuta. Uznemirujuće scene brzo su obišle svijet.

Sada je preživio dvije operacije. Oglasio se o svemu na Instagramu i poručio da ne želi završiti karijeru, već da kreće oporavak nakon kojeg se želi vratiti na travnjake.

"Obavljene su dvije operacije i nemam riječi da dovoljno zahvalim hirurzima na brzom odgovoru. Prva operacija bila je namijenjena za čišćenje rane i dislokaciju, a druga je bila za popravak ligamenata i postavljanje ploče na mojoj kosti, gdje je bio prijelom. Sada sam u gipsu i osjećam se puno ugodnije", rekao je Basham i najavio oporavak:
"Bit ću u Londonu još nekoliko dana, a onda idem kući da se oporavim na pravi način. Pokušavam ostati pozitivan svakog dana sa sjajnom porodicom i prijateljima oko sebe. Oduševljen sam podrškom koju imam", dodao je iskusni Englez.

Učitaj još novosti