12. 10. 2023 - 08:10
Halilović je godinama imao spakiran kovčeg, s 27 godina je...
907
Shares
Halilović je godinama imao spakiran kovčeg, s 27 godina je našao svoje mjesto!

Halilović je godinama imao spakiran kovčeg, s 27 godina je našao svoje mjesto!

12. 10. 2023 - 08:10
0
Shares

Godinama je Alen Halilović lutao od kluba do kluba tražeći onaj u kojem će moći dokazati zašto su ga nekoć zvali nasljednikom Luke Modrića, a na počecima karijere kad je stigao u Barcelonu i hrvatskim Messijem. Zbog dijela karijere koju je proveo u Španjolskoj nekadašnji hrvatski reprezentativac i dalje je zanimljiv i tamošnjim medijima pa otud sad i kraća priča o njemu u Sportu, prenosi Index.hr.

"Čini se da je nekadašnji igrač Barcelone i Sportinga s 27 godina, nakon što je godinama imao spakiran kovčeg, pronašao mjesto za sebe. Alen Halilović ponovno uživa u nogometu i ponovno izgleda kao igrač koji je blistao u Hrvatskoj i zbog kojeg su se povlačile pretjerane usporedbe", piše Sport podsjećajući na usporedbe s Modrićem i nadimak prema kojem ga se povezivalo s možda i najboljim nogometašem svih vremena.

Sport: Nikad nije dobio šansu u Barci
"Realnost je da Halilović nikad nije dobio šansu u Barcinoj prvoj momčadi i da je tek u Sportingu, kome je bio posuđen, pokazivao naznake da bi mogao postati igrač koji radi razliku među elitom", dodaje se i podsjeća na njegov put.

Halilović je od Dinama preko Barcelone i njene B momčadi te Sportinga 2016. preselio u HSV, no ni tamo se nije dokazao pa je proslijeđen Las Palmasu. Prije pet godina potpisao je za Milan koji ga je slao u Standard Liege i Heerenveen, potom je bio igrač Birminghama, zatim Readinga i Rijeke prije no što je u srpnju ove godine stigao u Fortunu Sittard.

U sedam utakmica za nizozemski klub, Halilović je odigrao 602 minute, zabio gol i asistirao te napokon dobio ulogu koja nije epizodna. Zablistao je u utakmici protiv Volendama, nastavlja Sport i na kraju svoje čitatelje informira o Halilovićevim dobrim igrama nakon godina lutanja i njegovom nadom da će se dokazati kao važan igrač ove sezone u nizozemskom prvenstvu.

Učitaj još novosti