11. 10. 2023 - 19:44
Proklinju svaki dan trenutak kada su odlučili da odu u S....
907
Shares
Proklinju svaki dan trenutak kada su odlučili da odu u S. Arabiju, prijeti im neviđena sramota!

Proklinju svaki dan trenutak kada su odlučili da odu u S. Arabiju, prijeti im neviđena sramota!

11. 10. 2023 - 19:44
0
Shares

Klubovi iz Saudijske Arabije ovog ljeta napravili su pravu pometnju na fudbalskoj sceni jer su uspjeli dovesti nekoliko velikih fudbalskih imena. Dosta je igrača koji su šokirali ovog ljeta odlaskom iz Evrope u Saudijsku Arabiju, a tu je bilo i nekoliko trenerskih imena, prenosi Sportsport.ba

U Saudijskoj Arabiji odlučili su da ulože ogroman novac u razvoj fudbala i najjačeg ranga u toj zemlji. Sve je počelo dolaskom Cristiana Ronalda, no malo ko je očekivao da će klubovi iz Saudijske Arabije baš tako dominirati u ljetnom prelaznom roku.

Karim Benzema, Neymar, N'Golo Kante, Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić i mnogi drugi nisu mogli da odole ponudama iz Saudijska Arabije, ali samo nekoliko mjeseci kasnije neki od njih shvatili su da nije sve u novcu.

Engleski The Sun objavio je da su se pojedini fudbaleri i treneri nakon svega nekoliko mjeseci žestoko pokajali zbog dolaska u Saudijsku Arabiju.

Mnogi su shvatili da fudbal u toj zemlji nije ni blizu nivoa onoga u Evropi, te da osim ogromnog novca nemaju nikakvu drugu satisfakciju zbog transfera kojeg su napravili.

Sun navodi da bi se S. Arabija u januaru mogla susresti sa sramotnom situacijom jer bi mnoge zvijezde koje su ljetos došle u tu zemlju mogle spakovati kofere i otići. Većina ih se kaje žestoko zbog odluke da napuste Evropu i shvatili su kakvu grešku su napravili.

U prvi plan Sun je "gurnuo" Jordana Hendersona i Stevena Gerrarda koji bi nakon svega nekoliko mjeseci mogli napustiti Al Ettifaq.

Njegovim stopama mogao bi i Neymar koji je vidno nezadovoljan i nesretan otkako je došao u S. Arabiju i navodno "vapi" za evropskim fudbalom.

Ukoliko se desi scenario kojeg mediji u Engleskoj najavljuju onda će to biti još jedan od dokaza da novac ne može sve da vam donese, te da strast koju fudbal donosi na svom najvećem nivou ništa drugo ne može da nadomjesti.

Rijetki su oni koji su se uspjeli uklopiti u novu sredinu, a jedini koji se ne kaju zbog odlaska u S. Arabiju su čini se Benzema i Kante koji su pronašli duhovni mir u toj zemlji.

Bilo kako bilo čini se da nas čeka itekako zanimljiv januarski prelazni rok, a da li će biti "pokajnika" iz S. Arabije koji će željeti brže bolje da se vrate u Evropu ostaje nam da vidimo.

Učitaj još novosti