07. 10. 2023 - 08:25
Danas se igra samo jedan duel Premijer lige BiH, ali je on od...
907
Shares
Danas se igra samo jedan duel Premijer lige BiH, ali je on od iznimne važnosti

Danas se igra samo jedan duel Premijer lige BiH, ali je on od iznimne važnosti

07. 10. 2023 - 08:25
0
Shares

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavljena je sinoć utakmicom Veleža i Posušja (2:1), a takmičenje se nastavlja danas, kada je na rasporedu samo jedna utakmica.

Iako se danas igra samo jedan meč 10. kola Premijer lige BiH, riječ je o vrlo važnom susretu za donji "dom" tabele. Sastaju se dvije posljednje ekipe na tabeli, a Zvijezda 09 je u Ugljeviku domaćin Tuzla Cityju.

Riječ je o ekipama koje su na posljednje dvije pozicije na tabeli i čiji dueli nose, kako se to kaže, šest bodova u borbi za opstanak. Uoči duela dvije posljednje ekipe na tabeli, teško je bilo šta prognozirati i reći ko je favorit.

Ukoliko gledamo sastave ekipa, čini se da Tuzla City ima nešto kvalitetniji roster te ima četiri boda više do sada osvojen, tako da su možda gosti blagi favoriti. Ipak, potrebno je to opravdati na terenu.

Ovaj susret sudit će najbolji bh. sudija Irfan Peljto. Mnoge je začudilo zašto Peljto ne sudi sutrašnji sarajevski derbi na Koševu između Sarajeva i Željezničara, no Sudijska komisija NS BiH odlučila je da Peljti dodijeli derbi začelja.

Duel na Gradskom stadionu u Ugljeviku igra se danas s početkom u 15 sati. Direktnog TV prijenosa neće biti, prenosi Klix.

Premijer liga BiH, 10. kolo:


Petak:

Velež - Posušje 2:1

Subota:

15:00 Zvijezda 09 - Tuzla City

Nedjelja:

15:00 GOŠK - Borac (Arena Sport)

18:00 Široki Brijeg - Igman

20:30 Sarajevo - Željezničar (Arena Sport)

Ponedjeljak:

18:00 Zrinjski - Sloga (Arena Sport)

Učitaj još novosti