05. 10. 2023 - 07:59
Nevjerovatna situacija: Igrač Barcelone nestao sa terena,...
907
Shares
Nevjerovatna situacija: Igrač Barcelone nestao sa terena, trener izjavom zabrinuo navijače

Nevjerovatna situacija: Igrač Barcelone nestao sa terena, trener izjavom zabrinuo navijače

05. 10. 2023 - 07:59
0
Shares

Fudbaleri Barcelone pobijedili su Porto 1:0 u 2. kolu Lige prvaka i nastavili stopostotno kročiti kroz turnir. Ovu večer posebno će pamtiti njihov wonderkind Lamine Yamal koji je ovu srijedu postao najmlađi starter u historiji ovog takmičenja sa samo 16 godina i 83 dana.

No, čini se kako je uzbuđenje učinilo svoje jer je „nestao s terena“. Doslovno. Dogodilo se to u 71. minuti, Barca je ostala sa samo desetoricom na terenu i nije bilo poznato gdje je talentirani krilni napadač.

Xavi je tek u 80. reagirao i uveo Marcusa Alonsa, ali tek poslije skoro deset minuta s igračem manje. Čekao je naime da vidi što je s Yamalom. Kasnije je procurilo kako je morao na veliku nuždu, navodno je riječ o nekakvim želučanim tegobama koji su ga potjerali.

“Yamal je bolestan, već neko vrijeme mi to govori. Rekao sam tokom kratke pauze da bude brz i ode u toaleta, ali mi je na kraju odgovorio da neće moći da se vrati na teren”, rekao je Xavi nakon meča.

Čini se kako teškoće nisu uspjeli sanirati „ho ruk“ jer se 16-godišnji talent više nije vratio iz WC-a na teren, prenosi N1 Sport.

Učitaj još novosti