04. 10. 2023 - 20:13
Tri zvijezde napuštaju Bayern jer je iz kluba otišao Hasan...
907
Shares
Tri zvijezde napuštaju Bayern jer je iz kluba otišao Hasan Salihamidžić!

Tri zvijezde napuštaju Bayern jer je iz kluba otišao Hasan Salihamidžić!

04. 10. 2023 - 20:13
0
Shares

Hasan Salihamidžić je na kraju prošle sezone dobio otkaz u Bayernu te je tako napustio funkciju sportskog direktora, kao i poziciju člana za sport u Upravnom odboru najtrofenijeg njemačkog kluba. 

Bayern se suočava sa gubitkom trojice vrlo važnih igrača koji su prestali pregovarati oko produženja ugovora nakon što je klub napustio Salihamidžić.

Alphonso Davies, Joshua Kimimich i Leroy Sane su odgodili bilo kakve pregovore vezane za produženje ugovora nakon turbulentnog finiša prošle sezone.

Njihovi ugovori istiu 2024. i 2025. godine, ali kako sada stvari stoje od produženja nema ništa i bliže su odlasku nego ostanku iz Bavarske.

Bayern je za novu rundu pregovora zadužio Salihamidžićevog nasljednika, Cristopha Freunda, ali njemu posao i ne ide baš kako je zamislio.

Davies je već duže vremena na radaru Real Madrida i vrlo je izvjesno da će jedan od najboljih lijevih bekova karijeru nastaviti u Španiji.

Nadal Huoseh, Daviesov menadžer, je nedavno kazao kako se pregovarao oko produženja sa Salihamidžićem, ali je sve stopirano nakon odlaska proslavljenog bh. fudbalera.

Isti scenarij bi mogao zadesiti i Kimmicha kojeg želi Barcelona. Odlazak Nijemaca bi sigurno predstavljao ozbiljan udarac za Bayern.

Sane bi mogao nazad u Englesku, razlog je njegova supruga Candice Brook kojoj se ne sviđa život u Minhenu te osjeća nostalgiju za Ostrvom.

Inače, od odlaska Salihamidžića u Bayernovom Upravnom odboru je još uvijek slobodno mjesto člana za sporta, a tu poziciju bi mogao preuzeti Max Eberl.

Salihamidžić je sportski direktor Bayerna bio šest godina, a za vrijeme njegovog mandata Bavarci su uspjeli osvojiti trostruku krunu, bilo je to 2020. godine, prenosi Sportsport.ba.

Učitaj još novosti