03. 10. 2023 - 15:07
BUUUUM, NAJVEĆI ZIMSKI TRANSFER U NAJAVI! Nezadovoljni De Ligt...
907
Shares
BUUUUM, NAJVEĆI ZIMSKI TRANSFER U NAJAVI! Nezadovoljni De Ligt odlazi iz Bayerna i preuzima ulogu ‘komadanta’ ponajvećeg kluba planete?

BUUUUM, NAJVEĆI ZIMSKI TRANSFER U NAJAVI! Nezadovoljni De Ligt odlazi iz Bayerna i preuzima ulogu ‘komadanta’ ponajvećeg kluba planete?

03. 10. 2023 - 15:07
0
Shares

Dolazak Thomasa Tuchela na mjesto trenera minhenskog Bayerna nije prošao dobro po jednog od najskupljih pojedinaca u svlačionici minhenskog giganta.

Matthijs De Ligt je u određeoj nemilosti njemačkog stručnjaka, a kao da nema naznaka da će situacija biti bolja u narednom periodu.

Naravno, sve to je sa sobom povuklo priču da bi sjajni centralni defanzivac u tom slučaju mogao napustiti klub jer ne želi karijeru trošiti kao rezervni nogometaš.

U cijelu priču bi se, naravno u zavisnosti od situacije, ubrzo mogao uključiti posrnuli velikan Premier lige koji ima ozbiljnog asa u rukavu za potpis De Ligta.

Manchester United prati cijelu situaciju, dok Erik ten Hag priželjkuje da bi do De Ligta mogao doći već u januaru s obzirom da ima velikih kadrovskih problema u odbrani svog tima.

Nizozemac odlično poznaje metode rada kormilara ‘Crvenih đavola’ i istakao je kako je upravo Ten Hag zaslužan za uspon njegove karijere, pa uzvraćanje usluge niko ne smije isključiti.

Na potezu je i Tuchel koji će u slučaju da ne počne učestalije koristiti usluge skupocjenog pojačanja, biti primoran ostati bez istog i to od rivala iz grupne faze Lige prvaka.

U ovoj sezoni, 24-godišnjak je odigrao samo 127 minuta. Bayern je za njegove usluge Juventusu 2022. godine platio 67 miliona eura.

Učitaj još novosti