02. 10. 2023 - 19:21
Luka Modrić i Real Madrid - Ancelotti prekinuo šutnju i pred...
907
Shares
Luka Modrić i Real Madrid - Ancelotti prekinuo šutnju i pred cijelim svijetom rekao šta se dešava

Luka Modrić i Real Madrid - Ancelotti prekinuo šutnju i pred cijelim svijetom rekao šta se dešava

02. 10. 2023 - 19:21
0
Shares

Luka Modrić propustio je prethodne dvije utakmice madridskog Reala. Carlo Ancelotti je odlučio da ga ostavi na klupi u duelima s Las Palmasom i Gironom, a pred duel s Napolijem u Ligi prvaka ponovo je hrvatski veznjak bio glavna tema.

Luka Modrić dobija sve manje šanse za igru u Real Madridu. Trener Kraljeva Carlo Ancelotti mu nije dao ni minute u posljednje dvije ligaške utakmice, a italijanski stručnjak je pred utakmicu Lige prvaka s Napolijem konačno govorio o hrvatskom veznjaku, prenosi Sportsport.ba.

Ancelotti je jasan da Modrić ne igra samo zato jer ima dovoljno kvalitetnih veznjaka i da uvijek neko mora ostati na klupi.

"Zašto Luka Modrić nije igrao u posljednjim utakmicama? Znam da je to iznenađujuće, ali igrao je protiv Union Berlina i protiv Atletica. Imamo dosta dobrih veznjaka. Luka nema problem s nama, niti mi s njim", rekao je Carlo Ancelotti i nastavlja:

"Ništa se ne dešava s njim. Nije igrao, ali to bi se moglo promijeniti sutra ili u narednoj utakmici. Jednom je Luka na klupi, drugi put to može biti Kroos, Tchouameni, Camavinga. Uvijek nekog moram ostaviti na klupi", jasan je Carlo Ancelotti.

Ove sezone 38-godišnji veznjak odigrao je sedam utakmica za Real Madrid. Nije ostvario nikakav značajan učinak na terenu i zbog toga su počele priče o njegovom odlasku iz kluba.

Navodno je i Modrić veoma nezadovoljan svojim statusom. Ne želi biti rezerva, ali očigledno je da će se morati pomiriti s takvom situacijom na terenu

Prednost u klubu imaju mlade nade. Španski mediji tvrde da je i predsjednik Florentino Perez zatražio od Ancelottija da Modrić i Kroos igraju manje nego što to on želi jer želi da mladi veznjaci imaju konstantnost.

Modrić je, podsjetimo, krajem prošle sezone odbio bogate ponude iz Saudijske Arabije i odlučio se ostati još godinu dana u Realu.

Učitaj još novosti