29. 09. 2023 - 16:14
GOLGETER HERTHE JE ODLUČIO: Evo kakav je status Harisa...
907
Shares
GOLGETER HERTHE JE ODLUČIO: Evo kakav je status Harisa Tabakovića vezano za reprezentaciju!

GOLGETER HERTHE JE ODLUČIO: Evo kakav je status Harisa Tabakovića vezano za reprezentaciju!

29. 09. 2023 - 16:14
0
Shares

Novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević će uskoro moći računati na golgetera Herthe Harisa Tabakovića.

Dvadesetdevetogodišnji Tabaković je u sedam utakmica za berlinsku Herthu postigao osam golova i prvi je topnik njemačke "Cvajte", a navijači Bosne i Hercegovine ga već mjesecima prizivaju u naš nacionalni tim.
Kako su danas selektor Milošević i direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović rekli, Tabaković je u završnoj fazi promjene državljanstva, te se nadaju da će već u novembarskim utakmicama moći igrati za Zmajeve.

"Dobili smo pismo iz švicarskog saveza koje nam je potrebno pošto je on igrao za njihovu mladu reprezentaciju", poručio je Misimović.

Uz iskusnog Tabakovića, sportsko državljanstvo će uskoro promijeniti i jedan igrač koji će predstavljati budućnost našeg nogometa.

Misimović je objavio kako jedan od najvećih talenata MLS-a i nekadašnji juniorski reprezentativac SAD-a Esmir Bajraktarević (18) uskoro dobija naše državljanstvo i bit će odmah priključen U21 reprezentaciji.

Krilni nogometaš rođen u američkom Appletonu je ove sezone već upisao 12 nastupa u MLS-u i 23 u svim takmičenjima za New England Revolution i nema sumnje kako se radi o nogometašu koji bi mogao biti jedan od nositelja igre Zmajeva već u bliskoj budućnosti.

Učitaj još novosti