29. 09. 2023 - 12:04
Rožman uoči Zvijezde: Tražim od igrača agresiju, tu ću biti...
907
Shares
Rožman uoči Zvijezde: Tražim od igrača agresiju, tu ću biti rigorozan

Rožman uoči Zvijezde: Tražim od igrača agresiju, tu ću biti rigorozan

29. 09. 2023 - 12:04
0
Shares

Sarajevo sutra od 20 sati i 45 minuta na Koševu dočekuje Zvijezdu 09 u 9. kolu Premijer lige BiH.

Trener bordo tima danas se obratio medijima uoči utakmice protiv fenjeraša na tabeli. Slovensk istručnjak je istakao kako je atmosfera u timu dobra te da Duraković i Vrančić imaju problema sa povredama i neće biti u kadru, prenosi N1 Sport.

“Naš rival kako god izgledao loše, mislim da je na puno utakmica zaslužio više nego što je dobio i od mene imaju poštovanje. Žele raditi po čitavom terenu žele raditi ono što svi želimo, ali to se nije odrazilo na rezultat. Zahtjevam od igrača agresiju, biću jako striktan što se tiče individualnih stvari, da bi automatizmi išli kako želimo. Tu ću biti rigorozan. Dobra je atmosfera, imamo manjih problema sa ozlijedama, Duraković i Vrančić vjerovatno neće moći biti u kadru. Nije ništa strašno, manji problemi. Što se tiče ostalih stvari, ja bih zamolio navijače, imamo stvarno sjajnu podršku, da budemo svi skupa dio jedne lijepe historije. Znate da se u klubu jako trude da u narednih šest mjeseci naprave neki rekord što se tiče posjete i zamolio bih navijače da dođu i budu nam podrška”, rekao je Simon Rožman u najavi utakmice.

Rožman je ponovo istakao kako je fokus samo na narednoj utakmici te da je cilj da sutra bordo tim bude na najvišoj razini.

“Uvijek je fokus samo na sljedećoj utakmici, jer ako se nekome nešto desi možda ti može biti i zadnja u karijeri. Cilj mi je da sutra budemo na najvišoj razini, a onda ćemo se prebaciti na sljedeću. Kod mene nema kalkulacija, ko će igrati, ko neće i šta će biti za 14 dana, možda ja neću dočekati te utakmice i ja o tome ne razmišljam. I do Kupa je bilo riječi samo o Slogi i tek nakon pobjede smo počeli razmišljati o Zvijezdi. Mislim da je to pravilan put i iz nekog mog iskustva kalkulacije se nikada nisu isplatile.”

Sličnog mišljenja bio je i vezni fudbaler ekipe Edin Julardžija koji je kazao kako igrači imaju želju da se iskupe navijačima za poraz u prethodnom kolu, ali nije želio govoriti o derbiju protiv Željezničara koji je na rasporedu za nekoliko dana.

“Upoznati smo sa prednostima i manama ekipe Zvijezde 09. Mislim da je to idealna prilika da se iskupimo za prošlu utakmicu i za poraz, da pokažemo da je to bio samo splet nesretnih okolnosti. Igramo na domaćem terenu, pred domaćom publikom i ovim putem bih htio pozvati sve navijače da dođu da nas podrže i da zajedno proslavimo pobjedu.  Mislim da je svakome u glavi samo sljedeća utakmica i da je sljedeća najvažnija. Tek kada nju odigramo na pravi način i napravimo pravu stvar možemo gledati ka derbiju. Svima nam je u glavi sljedeća utakmica i nema potrebe još da se priča o derbiju”, rekao je Julardžija.

Učitaj još novosti