28. 09. 2023 - 23:11
Nakon trejda Nurkića: Šta navijači Phoenixa kažu o "Bosanskoj...
907
Shares
Nakon trejda Nurkića: Šta navijači Phoenixa kažu o

Nakon trejda Nurkića: Šta navijači Phoenixa kažu o "Bosanskoj zvijeri"

28. 09. 2023 - 23:11
0
Shares

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić od sinoć je novi član Finiks Sansa.

Nurkić je nakon šest godina napustio Portland Trejl Blejzere i seli u Finiks u sklopu velikog trejda u kojem su učestvovali još Milvoki Baksi.

Navijači Finiksa su oduševljeni što će naredne sezone dres njihovog kluba nositi Jusuf Nurkić. Sansi će predvođeni Kevinom Durentom (Durant), Devinom Bukerom (Booker) i Bredlijem Bilom (Bradley Beal) biti jedan od glavnih kandidata za prsten.

- Ne samo da je Nurkić odličan post igrač, voditelj lopte, skakač i izuzetno jak... on je i veoma dobar šuter za 3 poena sada (slično kao Bruk Lopez 2018.) - tvrde pristalice Sansa.

I oni upućeniji tvrde da će Nurkić i Sansi biti odličan spoj. Nurkić je defanzivno bolji od Deandrea Ajtona (Ayton), što je i bilo potrebno Finiksu.

Također, Nurkić je mnogo bolji timski košarkaš od Ajtona koji je, istina, budući Ol-star igrač, ali isto tako i veliki egocentrik.

- Nurkić je viđen kao timski igrač koji može pomoći Finiksu sa dodavanjem. Voljen je od strane saigrača. Ovdje je ključno uklapanje - naveo je novinar koji prati Sanse.

- Tako je. Volim stav, uklopit će se odlično u ekipu. Samo da bude zdrav.

Možemo se moliti da bude zdrav tokom sezone i pomoći će nam da pobjeđujemo - glasili su neki od komentara.

Učitaj još novosti