27. 09. 2023 - 16:20
Fabricio Romano: Ova objava mi je promijenila život, znali smo...
907
Shares
Fabricio Romano: Ova objava mi je promijenila život, znali smo samo Salihamidžić, Kan i ja

Fabricio Romano: Ova objava mi je promijenila život, znali smo samo Salihamidžić, Kan i ja

27. 09. 2023 - 16:20
0
Shares

Fabricio Romano (Fabrizio) je najpouzdaniji izvor iz svijeta fudbala, a sada je u emisiji Bobo TV kod legendarnog Kristijana Vierija (Cristian) ispričao kako mu je objava otprije pola godine promijenila život.

Riječ je o njegovoj ekskluzivi da će Bajern otpustiti Juliana Nagelsmana (Nagelsmann) i dovesti Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel), prenosi Dnevni avaz.

Poziv iz marta
- U Njemačkoj je jako teško biti ispred Bilda koji ima monopol na najvažnije informacije i ekskluzive. Ipak, u martu me neko nazvao i rekao mi: "Nagelsman van, Tuhel unutra".

To mi se činilo nevjerojatno. Bajern je igrao odlično, bio je vodeći u Bundesligi, u Ligi prvaka su ga čekale utakmice s Mančester sitijem... - prisjetio se Romano.

Romano je istakao da je razmišljao da li treba objaviti tako nešto jer bi takva objava izazvala veliki nered ukoliko bi se na kraju ispostavila kao netačna.

- Zovem izvore bliske Bajernu i Nagelsmanu, ali niko se ne javlja. Postajem sumnjičav. Čujem se s drugom osobom i ona mi kaže: "Znamo samo nas trojica, kako si uspio saznati? Istina je i objavi to jer će večeras izaći vijest".

Bio u lošim odnosima s Bajernom
Tada sam bio u lošim odnosima s Bajernom, ali sam odlučio vjerovati svom izvoru i proširiti vijest. Uslijedio je potpuni šok, lančane reakcije.

Minutu kasnije zovu me iz Nagelsmanovog tima da demantiraju, a iz Bajerna su ogorčeni jer sam ja objavio da je Nagelsmann bivši prije nego što su to oni rekli njemu.

Znači da sam stigao to objaviti prije nego što je Bajern to javio treneru. Ta vijest mi je promijenila život - ispričao je Romano.

Podsjetimo, Nagelsmana su smijenili bivši sportski direktor Bavaraca Hasan Braco Salihamidžić i nekadašnji izvršni predsjednik Oliver Kan (Kahn).

Učitaj još novosti