27. 09. 2023 - 09:41
Danas se igraju zaostale utakmice Premijer lige: Oslabljeni...
907
Shares
Danas se igraju zaostale utakmice Premijer lige: Oslabljeni Široki protiv Borca, Zrinjski na Tušnju

Danas se igraju zaostale utakmice Premijer lige: Oslabljeni Široki protiv Borca, Zrinjski na Tušnju

27. 09. 2023 - 09:41
0
Shares

Danas se u Tuzli i Širokom Brijegu igraju dvije zaostale utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Najprije će u 15 sati na Tušnju Tuzla City dočekati Zrinjski. Radi se o zaostalom susretu drugog kola u koji Tuzlaci i Mostarci ulaze u dijametralno suprotnim raspoloženjima.
City je uvezao dva poraza i nalazi se na pretposljednjem mjestu sa samo šest bodova, dok s druge strane Zrinjski a Tušanj dolazi osokoljen s dva velika preokreta, protiv AZ Alkmaara (4:3) i Željezničara (2:1) i veliki je favorit u današnjem duelu.

U 18:30 sati na rasporedu je zaostali susret prvog kola u kojem se na Pecari sastaju Široki Brijeg i Borac.

Radi se o duelu ekipa koje zauzimaju prvo i drugo mjesto, a domaćin i lider Široki Brijeg će biti znatno oslabljen. Naime, pouzdani vezni igrač Marko Capan neće moći igrati nakon lakrdije koju je napravio sudija Miloš Gigović u prošloj utakmici između Širokog Brijega i Sarajeva kada je 19-godišnjaku pokazao žuti karton nakon susreta jer je skinuo dres, što je nešto što viđamo često širom svijeta, pa čak i na susretima Lige prvaka i svjetskim i evropskim prvenstvima.

Nažalost, navikli smo da su sudije glavni akteri utakmica, a navijači Širokog Brijega nakon onoga što im je priredio Gigović strahuju i od arbitra današnjeg meča Mirze Kazlagića čije su odluke tokom proteklih godina često bili "pod lupom".

Predsjednik Borca Milan Tegeltija je najavio da će Borac danas slaviti i preuzeti prvo mjesto, te da se neće micati sa njega, te će i zbog te njegove izjave sigurno oči bosanskohercegovačke sportske javnosti biti usmjerene na Pecaru.

Današnji susreti:

Tuzla City - Zrinjski (15:00, Arena Sport)

Široki Brijeg - Borac (18:30, Arena Sport)

Učitaj još novosti