26. 09. 2023 - 18:36
Mladi reprezentativac BiH produžio ugovor sa Juventusom
907
Shares
Mladi reprezentativac BiH produžio ugovor sa Juventusom

Mladi reprezentativac BiH produžio ugovor sa Juventusom

26. 09. 2023 - 18:36
0
Shares

Mladi nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Tarik Muharemović produžio je ugovor sa slavnim Juventusom do ljeta 2026. godine, čime je Stara dama potvrdila da ima velika očekivanja.


Službena stranica Juventusa potvrdila je da je klub produžio saradnju s mladim bh. stoperom Tarikom Muharemovićem. Riječ je o defanzivcu koji već dugo nastupa za U-21 reprezentaciju BiH, ali i koji je tokom posljednjeg okupljanja Zmajeva prebačen da trenira sa seniorskom reprezentacijom koju je vodio Meho Kodro.

U Juventusu su pokazali da imaju velika očekivanja od 20-godišnjeg stopera tako što su mu dali novi ugovor.

"Tarik Muharemović produžava s Juventusom do 30. juna 2026. godine. Obnova ugovora bh. igrača rođenog 2003. godine je službena, čime se produžava njegova crno-bijela avantura", saopćeno je na zvaničnoj stranici kluba.


Muharemović je u Juventus stigao 2021. godine iz austrijskog Wolfsbergera. Po dolasku u Juventus, igrao je u redovima Primavera ekipe, odnosno juniorskog sastava Stare dame.

Ove sezone prebačen je u Juventus U-23 tim koji se takmiči u seniorskom nogometu i nastupa u Seriji C. Tu je Muharemović nezamjenjiv i odigrao je sve četiri utakmice na startu nove sezone. Kako navode Italijani, Muharemović kuca na vrata seniorskog tima kod Massimiliana Allegrija te je produženje ugovora potvrda toga koja nam govori da bi uskoro mogao debitovati za najjači tim Juventusa.

Klix.ba

Učitaj još novosti