22. 09. 2023 - 10:41
Teška povreda 18-godišnjeg klinca kojeg je Barcelona platila...
907
Shares
Teška povreda 18-godišnjeg klinca kojeg je Barcelona platila 40 miliona eura (VIDEO)

Teška povreda 18-godišnjeg klinca kojeg je Barcelona platila 40 miliona eura (VIDEO)

22. 09. 2023 - 10:41
0
Shares

18-godišnji brazilski nogometaš Vitor Roque ozlijeđen je na utakmici njegovog Athletico Paranaensea i Internacionala.

Nevjerovatne ružne scene dolaze iz Brazila, posebno za navijače Athletico Parananesea, ali i evropskog velikana Barcelone. Naime, 18-godišnji Vitor Roque, momak koji bi naljeto trebao doći u Blaugranu kao ogromno pojačanje, doživio je povredu koja ne prvu izgleda poprilično teško, prenosi N1 Sport.

Zakašnjeli start, težak pad, izlazak u agoniji…
On je sinoć zaigrao u susretu brazilskog prvenstva protiv Internacionala, gdje je doživio nezgodu u jednoj napadačkoj akciji. Prvi je došao do lopte koja mu je poslana u prostor, nakon čega je obrambeni igrač Internacionana startao na njega.

Pogodio ga je po nogama i to tako da je Roque nezgodno pao. Zapravo, svaki novi kut koji gledate vam stvara efekt da potencijalna povreda izgleda još teže nego prvi put kad ste start vidjeli.

Trenutno nije poznato koliko je povreda ozbiljna te koliko će Vitor Roque izbivati s terena, no iznesen je na nosilima, u popriličnoj agoniji, što nikako ne može značiti optimizam.

Roquea je Barcelona već platila 40 miliona eura, a on to opravdava vrhunskim nastupima u domaćem prvenstvu. Ove sezone je u 42 utakmice postigao 20 pogodaka.

 

Učitaj još novosti