20. 09. 2023 - 22:39
On je 'šapnuo' Livakoviću da napusti Dinamo i ode u Fenerbahče...
907
Shares
On je 'šapnuo' Livakoviću da napusti Dinamo i ode u Fenerbahče - Neće im biti drago kada čuju ko je

On je 'šapnuo' Livakoviću da napusti Dinamo i ode u Fenerbahče - Neće im biti drago kada čuju ko je

20. 09. 2023 - 22:39
0
Shares

Dominik Livaković pojačao je ovog ljeta turski Fenerbahče. Nakon osam godina napustio je zagrebački Dinamo, a savjet za odlazak mu je dao niko drugi do Luka Modrić.

Dominik Livaković je odlučio napustiti Dinamo. Odabrao je karijeru nastaviti u Fenerbahčeu i kaže da nije pogriješio. Prilikom odabira kluba tražio je savjet od Luke Modrića.

"Savjet Luke Modrića mi je definitivno pomogao u izboru kluba", rekao je Livaković i nastavlja:

"Pitao sam Luku za mišljenje. Rekao mi je da je Fenerbahče dobra opcija i klub u kojem se svake sedmice može igrati na vrhunskom nivou. Ali, ponavljam, ogromna želja rukovodstva kluba da me vidi u Fenerbahčeu je ono što me impresioniralo i privuklo".

"Prvi kontakt desio se u maju, pred početak ljetnog prijelaznog roka. Predsjednik Ali Koč me pozvao i rekao mi da bi me željeli vidjeti u klubu. Ta ideja mi je privukla pažnju jer sam znao kako je to veliki klub i kakvi su navijači u Turskoj. Fenerbahče je kao religija.

Nije ni slutio šta ga čeka u Istanbulu. Iznenađen je veličinom grada.

"Znao sam da je Istanbul veliki grad, ali tek kad dođeš ovdje shvatiš istinsku veličinu. U klubu su me odlično prihvatili."

Zašto je transfer toliko dugo potrajao. Svi su ga očekivali u Istanbulu još prije dva-tri mjeseca.

"Nije do mene. Dinamo me je želio zadržati do kraja kvalifikacija za Ligu prvaka", poručio je Livaković.

Dominik Livaković je debitovao za Fenerbahče proteklog vikenda i primio je dva gola, no njegov tim je shvatio zahvaljujući Edinu Džeki, prenosi Sportsport.ba.

Učitaj još novosti