20. 09. 2023 - 08:14
NATJERANI DA PROMIJENE DIZAJN: Newcastle zbog pravila UEFA-e...
907
Shares
NATJERANI DA PROMIJENE DIZAJN: Newcastle zbog pravila UEFA-e izašao u drugačijoj kombinaciji

NATJERANI DA PROMIJENE DIZAJN: Newcastle zbog pravila UEFA-e izašao u drugačijoj kombinaciji

20. 09. 2023 - 08:14
0
Shares

Milan i Newcastle igrali su sinoć na San Siru utakmicu prvog kola grupne faze Lige prvaka, te je to bio jedini meč sinoćnjeg programa koji je završen bez golova. Ipak, bilo je dosta uzbuđenja prije samog početka utakmice jer su zbog UEFA-inog pravila u Newcastleu morali da spreme posebnu garnituru dresova.

Newcastle se nakon duže pauze ponovo vratio u Ligu prvaka, a na licima igrača ovog kluba kada je zasvirala himna ovog 
takmičenja vidjelo se koliko su sretni i ponosni što su vratili klub sa St. James Parka na veliku scenu.

Na San Siru smo vidjeli jučer poprilično nezanimljivu utakmicu, a dovoljno je reći da je to bio jedini meč sinoć koji je završen bez golova.

Međutim, bilo je nekih drugih interesantnih stvari koje su se dešavale prije samog početka okršaja na San Siru kada su u Newcastleu shvatili da moraju da igraju u drugačijim dresovima nego što su planirali.

Newcastle je nastupio u tradicionalnim crno-bijelim dresovima, ali su svi vidjeli kakvu promjenu su na dizajnu morali napraviti u engleskom klubu zbog pravila kojeg je UEFA davno uvela.

Naime, dizajn je bio drugačiji od dresova u kojima je Newcastle igrao u prvenstvu u dosadašnjem dijelu sezone. Na dijelu gdje su broj i ime igrača su također po pravilu crno-bijele linije, dok su broj i ime crvene boje.

No, UEFA je reagovala pred početak meča u Milanu i saopštila predstavnicima Newcastlea da taj dizajn nije prihvatljiv jer se brojevi i imena teško mogu vidjeti i pročitati, te su morali napravili promjene.

Umjesto crno-bijelih linija na kraju je na zadnjem dijelu dresa bila samo bijela boja, dok su broj i ime ostali crvene boje, ali su se jasno vidjeli.

UEFA je pokazala da sve mora biti tip-top kada su utakmice Lige prvaka u pitanju, a u Newcastleu su sada svjesni da takve greške s dizajnom više ne mogu praviti.

I javnosti u Engleskoj je na startu sezone bilo nejasno zašto su pristali na takav dizajn jer se brojevi i imena zaista teško mogu pročitati, ali FA im nije pravio problem oko toga. No, s UEFA-om je druga priča i Newcastle je morao da brzo reaguje i pripremi još jednu garnituru dresova za Ligu prvaka.

 


Sportsport.ba

Učitaj još novosti