19. 09. 2023 - 13:46
NBA košarkaš smatra da bi pobijedio UFC prvaka Jon Jonesa
907
Shares
NBA košarkaš smatra da bi pobijedio UFC prvaka Jon Jonesa

NBA košarkaš smatra da bi pobijedio UFC prvaka Jon Jonesa

19. 09. 2023 - 13:46
0
Shares

Američki košarkaš James Johnson ima 36 godina i impresivnu košarkašku karijeru – možda ne po uspjesima pod košem, ali svakako po dugovječnosti u NBA. Ovaj krilni košarkaš iz Wyominga član je NBA timova od 2009. godine, a paralelno se interesuje za još jedan sport, prenosi N1 Sport.

U pitanju su mješovite borilačke vještine, a upravo je o tome Johnson govorio u podcastu koji radi njegov nekadašnji kolega – Ryan Hollins. Jedna od tema bila je i to ko je Johnsonov omiljeni MMA borac.

“Otkad sam bio mali, bavim se borilačkim vještinama. Time se bavim i danas i taj sport shvatam veoma ozbiljno. Volio bih to da radim. Moj omiljeni borac je Jon Jones. Njegova tehnika je tako ‘oštra’ da može da te posiječe”, rekao je James Johnson.

Da li Johnson planira da se aktivira kao MMA borac ako bi završio košarkašku karijeru?

“Bila bi mi potrebna godina. Za borbu za Jonesom bilo bi mi potrebno da radim na tehnici u parteru. Stvarno mislim da bih mogao da ga pobijedim. Samo da popravim odbranu u parteru – potrebna mi je godina”, rekao je Johnson, koji je visok 201 centimetar i posljednja izmjerena težina u NBA mu je 109 kilograma.

U protekloj sezoni Johnson je u prosjeku bilježio 2,8 poena i 1,7 skokova noseći dres Indiana Pacersa na samo 18 utakmica. Najbolju sezonu karijere imao je kao igrač Miami Heata (2016/2017) kada je bilježio 12,8 poena i 4,9 skokova.

Jon Jones je po mnogima najveći MMA borac svih vremena – godinama je vladao poluteškom kategorijom (do 93 kg), a poslije trogodišnje pauze vratio se i odmah osvojio šampionski pojas u teškoj kategoriji pobjedom nad Ciryl Gane. Krajem godine očekuje ga prva odbrana titule među teškašima, a rival će mu biti Stipe Miočić.

Učitaj još novosti