16. 09. 2023 - 12:45
Zlatan Ibrahimović: Uživam u trenutku i navikavam se da ne...
907
Shares
Zlatan Ibrahimović: Uživam u trenutku i navikavam se da ne igram svaki dan

Zlatan Ibrahimović: Uživam u trenutku i navikavam se da ne igram svaki dan

16. 09. 2023 - 12:45
0
Shares

Stadion Stožice u Ljubljani bio je poprište emotivnog okupljanja nekadašnjih zvijezda evropskog fudbala, koje su se u petak okupile kako bi odigrale humanitarnu utakmicu u korist žrtava nedavnih poplava u Sloveniji.

Ova izvanredna utakmica ostvarena je na inicijativu predsjednika UEFA-e, gospodina Aleksandra Čeferina, koji je okupio impresivan broj od 36 poznatih fudbalskih ikona iz svijeta sporta.

Pomoć Sloveniji
Ljubljana je postala epicentar fudbalske solidarnosti, gdje su stigli mnogi slavni igrači i fudbalski stručnjaci, ali i visoki zvaničnici fudbalskih organizacija, predsjednici stranih klubova i nogometnih saveza. Svi su se okupili kako bi zajedno prikupili sredstva za pomoć žrtvama katastrofalnih poplava koje su pogodile Sloveniju u kolovozu ove godine.

Ovaj spektakularni događaj nije samo podsjetnik na važnost solidarnosti u fudbalskoj zajednici, već i dokaz da sport može imati duboki društveni utjecaj. Utakmica je privukla pažnju širom svijeta, potičući ljude da se ujedine i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Velika imena
Nekadašnji fudbalski velikani su pokazali svoju humanu stranu, stajući na teren kako bi podržali ovu nesebičnu inicijativu. Svi prisutni su se nadali da će prikupiti što više sredstava kako bi olakšali tešku situaciju u kojoj su se našle žrtve poplava.

Među zvijezdama bio je i Zlatan Ibrahimović. Na pitanje novinara kakvi su mu planovi za budućnost Zlatan je odgovorio:

- Povukao sam se prije 3 mjeseca i želim uživati u životu. Želim ponovo uživati sa svojom djecom, ne želim žuriti i donositi odluke prebrzo. Uživam u trenutku i navikavam se da ne igram svaki dan. Nije lako, naročito sada kada je počela sezona i igraju se zvanične utakmice. Uživam u životu na drugi način i  ovo je tenutak u kojem želim uživati. Šta god radio u budućnosti, radit ću to dajući 100% svojih mogućnosti - izjavio je Zlatan, prenosi Dnevni avaz.

Učitaj još novosti