15. 09. 2023 - 07:50
ZANIMLJIVI PUTEVI Koju školu je završio Luka Modrić: U maleno...
907
Shares
ZANIMLJIVI PUTEVI Koju školu je završio Luka Modrić: U maleno sitno dijete nisu vjerovali ni na praksi

ZANIMLJIVI PUTEVI Koju školu je završio Luka Modrić: U maleno sitno dijete nisu vjerovali ni na praksi

15. 09. 2023 - 07:50
0
Shares

Luka Modrić imao je teško djetinjstvo koje je obilježeno ratom i izbjeglištvom, ubijen mu je djed, a utjehu je uvijek pronalazio u nogometu. Napravio je nevjerovatnu karijeru, ali malo ko je vjerovao u uspjeh mršavog dječaka.

Luka Modrić je djetinjstvo proveo na Velebitu, u Modrićima kraj Zatona Obrovačkog, a 18. decembra 1991. četnici su upali u selo i ubili Lukinog djeda i spalili kuću.

Nakon pokopa, roditelji Stipe i Radojka te mali Luka nekako su uspjeli pobjeći u Zadar. Kao izbjeglice Modrići su se smjestili u Zadru, u hotelu Iž, a u klubu sa Stanova, Luka je napravio i svoje prve nogometne korake.

"Nije bilo lagano živjeti u tom vremenu. Čuješ uzbune, bombe padaju, rakete… Kad pogledam slike iz djetinjstva, ja sam uvijek s loptom. Vidjelo se da će ta lopta imati neku važnu ulogu u mom životu. I nogomet je bio neki izlaz od svega toga što se događalo oko nas. Tako je sve krenulo. Na tom betonu, na asfaltu ispred hotela", otkrio je Modrić u Netflixovoj dokumentarnoj seriji "Captains".

Kada je riječ o obrazovanju, osnovnu školu je završio u Zadru i nakon toga upisao srednju ugostiteljsku. Konobarsku praksu je završio u čuvenom restoranu Maestral u zadarskoj marini, a kuharica spomenutog restorana za portal Story je otkrila kakav je Modrić bio učenik.

"Luka je bio maleno sitno dijete od kojeg iskreno nikad ne bih očekivala da će postići takav uspjeh. Čovjeku koji ga je doveo sam rekla: 'Gdje si mi njega doveo, pa ne može on podnijeti fizički napor?'. Mislila sam da ne može niti pladanj nositi, definitivno mi nije bio za konobara", rekla je kuharica i nastavila:

"No, moram reći da je bio jako poslušan i drag."

Već nakon prve godine Modrić je otišao u Zagreb zbog karijere u Dinamu. Tada je školovanje nastavio u večernjoj školi zbog nogometnih obaveza, koju je i završio.

Modrić je iz Dinama posuđivan mostarskom Zrinjskom i Interu iz Zaprešića. Po povratku u redove Modrih postao je jedan od ključnih igrača, što mu je 2008. godine osiguralo transfer u Tottenham.

Konačno, 2012. godine je prešao u Real Madrid gdje je ostavio neizbrisiv trag, a 2018. godine je osvojio i Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša svijeta.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti