14. 09. 2023 - 17:49
Trener Sheffielda dao izjavu i otklonio sve dileme: Evo kakvo...
907
Shares
Trener Sheffielda dao izjavu i otklonio sve dileme: Evo kakvo je stanje Ahmedhodžića

Trener Sheffielda dao izjavu i otklonio sve dileme: Evo kakvo je stanje Ahmedhodžića

14. 09. 2023 - 17:49
0
Shares

Trener engleskog kluba Sheffield Uniteda Paul Heckingbottom otkrio je informaciju da se Anel Ahmedhodžić oporavio od povrede i da će biti na raspolaganju za naredni meč protiv Tottenhama.

Trener je prvobitno istakao da Ahmedhodžić nije napuštao Sheffield, vjerovatno aludirajući na to da je bio na spisku Zmajeva za mečeve protiv Lihtenštajna i Islanda, a nakon toga su otkrili da se oporavio i da je na raspolaganju za naredni meč.

"Vratili smo Anela na teren i na raspolaganje treneru. Bio je razuman i oporavio se prethodnih dana", saopćili su iz Sheffielda.

Ahmedhodžić se danas pojavio na treningu Sheffielda, pa se s razlogom postavlja pitanje i zbog čega nije došao na okupljanje Zmajeva i zašto nije dopustio našem medicinskom timu da utvrdi njegovo zdravstveno stanje.
Nakon svega, jasno je da je imao povredu, no sve se trebalo riješiti sa stručnim štabom reprezentacije BiH.

Iako je i bilo sumnje u to da li se oporavio i da li će igrati protiv Tottenhama, nakon izjave menadžera ovog kluba jasno je da će im biti na raspolaganju.

Ahmedhodžić je ranije tvrdio da je zbog povrede odlučio ostati u Sheffieldu, ali i da je pravovremeno obavijestio sve one koji su trebali znati za povredu i njegovu odluku.

U isto vrijeme, Nogometni savez BiH je naglasio kako je iz Anelovog kluba Sheffield Uniteda dobio medicinski izvještaj koji potvrđuje da povreda nije ozbiljnije prirode. Nakon toga, suspendovali su ga pa je pitanje šta će se od svega desiti na kraju.

Učitaj još novosti