14. 09. 2023 - 13:22
Fudbaler porijeklom iz BiH napravio veliki skandal u SAD-u i...
907
Shares
Fudbaler porijeklom iz BiH napravio veliki skandal u SAD-u i dobio doživotnu zabranu

Fudbaler porijeklom iz BiH napravio veliki skandal u SAD-u i dobio doživotnu zabranu

14. 09. 2023 - 13:22
0
Shares

22-godišnjeg Matka Miljevića prije tri godine povezivalo se s hrvatskom nogometnog reprezentacijom, čak je i sam Davor Šuker lično nazvao mladog fudbaler porijeklom iz BiH, ali karijera mu je krenula nizbrdo posljednjih godina.

Šuker ga lično zvao
Djed Antonio emigrirao je u Argentinu nakon 1945. godine, ali usadio je ljubav prema Hrvatskoj mladom Matku.

”Ne zatvaram vrata Hrvatskoj. O Hrvatskoj puno razmišljam zbog svog djeda, on je oduvijek htio da jednom zaigram ondje.”

“Meni je uputio svoje posljednje riječi prije nego je umro. Bio mi je i ostao veliki primjer jer je izašao iz rata no uvijek gledao s optimizmom na život. Ja doista vjerujem u Boga, a svog djeda uvijek imam pred sobom, u svakom aspektu. Vodio me je te mi usadio životne vrijednosti zajedno s mojim roditeljima i bakom”, rekao je Matko za La Nacion 2020. godine.

Dodao je da ga je te 2020. zvao lično predsjednik HNS-a Davor Šuker kako bi ga pridobio da igra za Vatrene.

“Nedavno je zazvonio telefon i s druge strane je bio Davor Šuker. Nisam baš u početku dobro znao tko je bio Davor, no potražio sam na internetu i saznao da je bio fantastična devetka, golgeter na Svjetskom prvenstvu”, iskreno je rekao Miljević.

Daleko od očiju Evrope radi nevjerojatne gluposti
Pošto je rođen u Miamiju, Miljević je imao pravo nastupa za SAD i Argentinu, što je i učinio u mlađim kategorijama, ali trenutno je daleko od poziva za A vrstu tih reprezentacija, a pogotovo nakon posljednjih događaja.

Miljević je 2021. godine prešao u MLS, u redove Montreala, ali ispao je iz rotacije u posljednje vrijeme, suočen s manjkom minuta, odlučio se zaigrati tamošnju amatersku ligu pod lažnim imenom.

Odigrao je tri utakmice za niželigaški kanadski klub s odličnim učinkom od šest pogodaka i dvije asistencije, niko nije posumnjao da se radi o profesionalnom nogometašu sve dok u trećoj utakmici nije protivnika pogodio šakom u glavu i zaradio prijavu policije.

Kanađani javljaju da je prilikom rezultata 5:0 za drugu momčad Miljević vrijeđao protivničkog igrača na španskog, zatim ga pljunuo u lice i šakom završio ”posao”. Suci su odmah prekinuli utakmicu, udaljili Miljevića s terena i upisali automatsku pobjedu protivničkoj ekipi.

Ubrzo se saznalo da se radi o Miljeviću, kanadski mediji objavili su da je Miljević žestoko kažnjen i da je doživotno suspendiran što se tiče igranja u amaterskoj ligi, ali to neće biti sve. Sada se čeka reakcija Montreala, no mnogi vjeruju da će njegov ugovor biti uskoro raskinut.

Miljević je rođen u Americi, a igrao je mlade nacionalne selekcije SAD-a i Argentine. Njegovi roditelji su Hrvati, a deda mu je napustio Banjaluku 1945. godine i preselio u Ameriku.

Učitaj još novosti