14. 09. 2023 - 07:52
Ferdinand: Ronaldo je pokraden za jednu Zlatnu loptu, onu koju...
907
Shares
Ferdinand: Ronaldo je pokraden za jednu Zlatnu loptu, onu koju je osvojio Modrić!

Ferdinand: Ronaldo je pokraden za jednu Zlatnu loptu, onu koju je osvojio Modrić!

14. 09. 2023 - 07:52
0
Shares

Rio Ferdinard ustvrdio je da je Cristiano Ronaldo zakinut za osvajanje jedne Zlatne lopte u karijeri i da je to bile 2018., kad je najboljim na svijetu proglašen veznjak Real Madrida i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić. Prema njegovim riječima, tada je učinjena nepravda i Portugalac je pokraden za veliko priznanje.

Proslavljeni bivši engleski nogometaš odgovarao je na pitanje o Zlatnim loptama i usporedbama Lionela Messija i Cristiana Ronalda, velikih rivala i dvojca za koji mnogi tvrde da bi baš jednog od njih trebalo zvati najboljim na svijetu. Upitan tko ima više Zlatnih lopti, Ferdinand je rekao: "Messi. Sedam naprema pet. Ronaldo je bio pokraden one godine kad je nagradu osvojio Modrić."

Modrić je 2018. prekinuo vladavinu Messija i Ronalda
Prije nego što je osvojio Zlatnu loptu i tako prekinuo desetogodišnju dominaciju Messija i Rolanda koji su se izmjenjivali kao njeni osvajači, Modrić je bio proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva, UEFA ga je proglasila najboljim nogometašem u Europi, a FIFA najboljim na svijetu.

U 2018. godini osvojio je s Realom nekoliko titula, među kojima i onu za najbolju momčad Lige prvaka. Bio mu je to četvrti takav trofej. S Hrvatskom je postao svjetski doprvak.

Modrić je 2018. u glasanju za Zlatnu loptu dobio 753 boda. Cristiano Ronaldo, koji je tu sezonu bio njegov suigrač u Realu i postigao 44 gola i osam asistencija u 44 utakmice, završio je u glasanju na drugom mjestu s 478 bodova.

Učitaj još novosti