12. 09. 2023 - 18:59
Dijaspora izdati ne zna: Nerealni prizori sa meča Austrije i...
907
Shares
Dijaspora izdati ne zna: Nerealni prizori sa meča Austrije i BiH, nije moglo bez prekida

Dijaspora izdati ne zna: Nerealni prizori sa meča Austrije i BiH, nije moglo bez prekida

12. 09. 2023 - 18:59
0
Shares

Mnogi Bosanci i Hercegovinci koji žive u inostranstvu ne propuštaju priliku da pogledaju nacionalni tim naše zemlje, bez obzira o kojem sportu se radilo. 

Mlada reprezentacija BiH u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gostuje Austriji, a meč se igra na staionu Innivertel u Riedu kapaciteta nešto manje od osam hiljada.

Mnogi bh. državljani, ali i oni koji vode porijeklo sa našeg područja su jedva dočekali dolazak mladih Zmajića i nisu razočarali.

Jedna tribina je praktično cijela ispunjena navijačima BiH, a predviđa se da se na stadionu u Riedu nalazi više od pristalica Zmajeva.

Definitivno nerealan prizor s obzirom da se radi o utakmici mlađih selekcija koje po običaju nisu ni približno posjećene kao one A selekcija.

Stadionom dominiraju zastave BiH i republike BiH, kao i transparenti navijačkih skupina svih nacionalnih selekcija naše zemlje.

Austrijanca je u poređenju sa bh. navijačima višestruko manje što dovoljno govori kakvu podršku imaju izabranici selektora Igora Jankovića.

Nakon skoro pola sata igre došlo je i kratkog prekida utakmice jer je uslijedila bakljada navjernijih pristalica BiH.

S obzirom na rigoroznost UEFA-e, nema sumnje da će na adresu Saveza stići plava koverta sa visinom kazne zbog incidenta prouzrokovanog bakljadom.

Inače, prije nekoliko dana na Grbavici u duelu U21 reprezentacija BiH i Slovenije bila je potupno drugačija slika pošto su tribine sarajevskog stadiona bile sablasno prazne.

Učitaj još novosti