11. 09. 2023 - 05:11
TETOVAŽA ALBANSKOG JUNAKA ZA ZEMLJOTRES U SRBIJI: Odlučio je...
907
Shares
TETOVAŽA ALBANSKOG JUNAKA ZA ZEMLJOTRES U SRBIJI: Odlučio je skinuti dres i javno je pokazati (FOTO)

TETOVAŽA ALBANSKOG JUNAKA ZA ZEMLJOTRES U SRBIJI: Odlučio je skinuti dres i javno je pokazati (FOTO)

11. 09. 2023 - 05:11
0
Shares

Albanija je sinoć pobijedila Poljsku u Tirani s 2:0. Spektakularan gol zabio je Jasir Asani, a Poljake je dovršio Mirlind Daku u 62. minuti, piše sportsport.ba. Ono što će je pored čudesnog gola Asanija privuklo pažnju je tetovaža koju je Daku imao na tijelu i koja će izazvati zemljotres u Srbiji.

Mirlind Daku postigao je drugi pogodak za Albaniju u pobjedi nad Poljskom od 2:0. 25-godišnji napadač porijeklom s Kosova zabio je u 62. minuti i potom je skinuo dres kako bi ga proslavio.

Ukazala se potom njegova tetovaža na leđima. Ona će definitivno izazvati pravi zemljotres u Srbiji.

Na njegovim leđima istetoviran je lik komandanta 138. brigade Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Agima Ramadanija. Pored njegovog lika piše Katana 138.

Upravo je nadimak Katana nosio Ramadani koji je poginuo na Košarima 1999. godine. Danas glavna ulica u Prištini nosi njegovo ime.

U Srbiji će ova tetovaža definitivno izazvati brojne komentare, no Daku se na njih neće previše obazirati.

tetovaza-merlind-daku

Treba napomenuti da je Mirlind Daku rođen na Kosovu i to u gradu Gnjilane. Igrao je za reprezentaciju ove zemlje, ali se od 2023. godine odlučio nastupati za Albaniju.

Ovaj napadač je tokom karijere pored albanskih i kosovskih klubova igrao za Osijek i Muru, a od ove godine je član ruskog Rubin Kazana.

Ovo mu je bio treći nastup za nacionalni tim Albanije i drugi pogodak.

Učitaj još novosti