10. 09. 2023 - 20:00
Nakon otkaza Flicku Nijemci već pozvali čovjeka kojeg žele na...
907
Shares
Nakon otkaza Flicku Nijemci već pozvali čovjeka kojeg žele na mjestu selektora!

Nakon otkaza Flicku Nijemci već pozvali čovjeka kojeg žele na mjestu selektora!

10. 09. 2023 - 20:00
0
Shares

Hansi Flick otpušten je s mjesta selektora reprezentacije Njemačke. 58-godišnjaku je presudio debakl u prijateljskom susretu s Japanom (4:1) i prvi je trener u historiji Fudbalskog saveza Njemačke koji je dobio otkaz. DFB već pregovara s potencijalnim zamjenama, a to bi mjesto trebao dobiti Julian Nagelsmann.

Hansi Flick prvi je trener kojeg je Fudbalski savez Njemačke smijenio u svojoj historiji dugoj 123 godine, prenosi Sportsport.ba.

DFB nije imao druge opcije nego da otpusti 58-godišnjeg trenera. Presudio mu je težak poraz od Japana u prijateljskom meču.

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Njemačke Bernd Neuendorf objasnio je odluku o otkazu Flicku.

"Savez se složio da nacionalnom timu treba svježa krv nakon niza razočaravajućih rezultata. Treba nam samopouzdanje i optimizam oko tima pred Evropsko prvenstvo narednog ljeta", rekao je Bernd Neuendorf i dodaje:

"Ovo je bila jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti. Izuzetno poštujem Hansija Flicka i njegovu ekipu, ali za DFB je rezultat reprezentacije ipak bitniji."

DFB je u potrazi za novim selektorom. Glavni kandidat je također bivši trener Bayerna Julian Nagelsmann.

Mladi stručnjak je bez posla već nekoliko mjeseci nakon što mu je uručen otkaz u bavarskom velikanu i vidjet ćemo hoće li sjesti na klupu nacionalnog tima.

S ovom selekcijom povezuje se još legendarni Louis van Gaal, te možda i najnerealnija opcija Jurgen Klopp.

Hansi Flick je Njemačku preuzeo 2021. godine. Odradio je ukupno 25 utakmica uz učinak od 12 pobjeda, sedam neriješenih rezultata i šest poraza.

Učitaj još novosti