03. 09. 2023 - 21:51
Haskić donio pobjedu Veležu protiv Željezničara, Tuzla City...
907
Shares
Haskić donio pobjedu Veležu protiv Željezničara, Tuzla City slavio protiv Igmana!

Haskić donio pobjedu Veležu protiv Željezničara, Tuzla City slavio protiv Igmana!

03. 09. 2023 - 21:51
0
Shares

Večeras su odigrana još dva susreta Premijer lige Bosne i Hercegovine. U derbiju između Veleža i Željezničara slavio je domaćin sa 1:0. U drugom, onom između Tuzla Cityja i Igmana slavio domaćin sa 3:1.

Na prvu priliku čekali smo do treće minute. Tada je Alen Krajnc uputio sjajan centaršut, Jašarević u namjeri da interveniše ispred Guliashvilija glavom udario loptu i pogodio prečku vlastitog gola, prenosi N1 Sport.

Tim Nermina Bašića prvi put je zaprijetio u devetoj minuti. Irfan Jašarević je povukao sjajan napad, pokušao centrirati, ali je ispred Haskića loptu izbacio Zvonić van granica igrališta. Iz osvojenog kornera Željo je imao novu priliku. Krpić je odigrao glavom na drugu stranu, ali Drina iz veoma dobre prilike šutira pored gola.

Pet minuta kasnije ponovo prijeti Alen Krajnc. Ovoga puta je šutirao iz teške situacije, a lopta odlazi visoko preko gola.

Tri minute kasnije sjajni Slovenac se povrijedio i nije mogao nastaviti meč. Zamijenio ga je Nemanja ANđušić.

U 25. minuti bivši igrač Veleža zaprijetio Rođenima. Mehmed Ćosić šutirao sa nekih 25 metara, ali lopta odlazi pored gola.

Igrala se 38. minuta kada je ofanzivac Sarajeva na pozajmici u Veležu mogao postići prvi gol. Vedad Muftić je loše deganžirao loptu, ona stigala do Guliashvilija koji šutira, ali pored gola.

U finišu prvog dijela Mekić šutirao sa distance, ali odbranio je to Hadžikić. Minut kasnije na drugoj strani prijetio je i Milinarić, ali bez opasnosti po gol protivnika.

Drugo poluvrijeme počelo je dosta oprezno sa obje strane, a prvu priliku imao je Anđušić. Igrala se 51. minuta kada se ovaj ofanzivac našao u veoma dobro poziciji, imao na drugoj strani i GUliashvilija, ali je bio sebičan, loše šutirao i bez problema za Muftića.

Željezničar je mnogo sreće imao u 71. minuti. Nakon udarca Emira Halilovića lopta pogađa prečku gola već savladanog Vedada Muftića na razočarenje mnogobrojne mostarske publike.

Velež je tri minute kasnije imao najveću priliku na susretu. Vedad Muftić ovoga puta otišao u prazno i promašio loptu, lopta nakon toga došla do Haskića koji na prazan gol pogađa stativu. U nastavku akcije pokušao je i Guliashvili, ali je lopta otišla pored gola…

Zasluženu pobjedu Veležu donio je iskusni Nermin Haskić u 90. minuti susreta. Nakon jedne akcije lopta se odbila od leđa Amara Drine, pala direktno na glavu Haskiću koji postiže prvi gol u sezoni.

Velež je nakon ove pobjede 5. na tabeli sa 9 bodova, dok je Željezničar 4. sa isto toliko osvojenih bodova.

U drugom susretu odigranom večeras sastali su se Tuzla City i Igman.

Građane je do prednosti doveo Dušan Pantelić nakon 21. minute igre. Pogodio je lijepo mrežu Aldina Ćemana.

Ipak, poravnanje gostima iz Konjica donosi Mirsad Ramić u 39. minuti susreta.

Nakon toga nastavila je Tuzla sa napadima, a do nove prednosti stigla je u 55. minuti kada je mrežu protivnika pogodio Alen Mašović.

Pobjedu Tuzla Cityja ovjerio je iskusni Irfan Hadžić u 69. minuti susreta.

Do kraja se rezultat nije mijenjao pa je Tuzla City upisao veoma bitnu pobjedu.

Učitaj još novosti