19. 08. 2023 - 23:02
Željezničar u najslabijoj predstavi sezone doživio poraz od...
907
Shares
Željezničar u najslabijoj predstavi sezone doživio poraz od Posušja!

Željezničar u najslabijoj predstavi sezone doživio poraz od Posušja!

19. 08. 2023 - 23:02
0
Shares

Nogometaši Posušja u posljednjem današnjem meču četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali su Željezničar minimalnim rezultatom 1:0.

Nakon četiri dobra nastupa u Evropi, a onda i pobjede nad Borcem u velikom derbiju na otvaranju Premijer lige BiH, Željezničar je večeras odigrao najslabiji meč u ovoj takmičarskoj godini, prenosi Klix.
Utakmica je otvorena ne toliko smislenom igrom s obje strane, a dok su se ispitivale početne snage, prvo je zaprijetilo Posušje. Karlo Kamenar je u 11. minuti pokušao dalekometnim udarcem, ali lopta odlazi pored gola.

Uzbuđenja nije bilo sve do 25. minute, a onda gol koji će konkurisati za najljepši u sezoni. Raspoloženi Kamenar namjestio se na udarac van kaznenog prostora, a onda pogodio nebranjeni gornji dio mreže gola Željezničara.

Do odlaska na odmor Brković je mogao udvostručiti prednost Posušja, ali je njegov udarac nakon ubačaja Mandića pogodio vanjski dio mreže.

Na odmor se otišlo rezultatom 1:0 za domaćina, a odmah u nastavku trener gostiju Nermin Bašić reaguje izmjenama. To nije dalo rezultat.

Prvu i najbolju priliku za Željezničar imao je Nedim Mekić u 65. minuti. Namjestio se na udarac s distance, ali je nekako to golman Posušja uspio ukrotiti.

Kakvu-takvu priliku za Posušje u nastavku imao je Brazilac Erick, koji je u 75. minuti iz slobodnog udarca šutirao pored gola.

Željezničar je mogao do poravnanja u 83. minuti. Joseph Amoah je centrirao s desne strane, a udarac glavom Sulejmana Krpića odlazi visoko preko gola Posušja.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, tako da je Željezničar doživio prvi poraz sezone. S druge strane, Posušje je nakon dva poraza ostvarilo prvu pobjedu u sezoni.

U narednom kolu Plavi na Grbavici dočekuju Tuzla City, dok će Posušje gostovati Igmanu u Konjicu.

Rezultat i strijelac:

Posušje - Željezničar 1:0 (Kamenar 25')

 

Učitaj još novosti