19. 08. 2023 - 18:38
Liverpool uz dosta muke do prve pobjede u sezoni, Brighton...
907
Shares
Liverpool uz dosta muke do prve pobjede u sezoni, Brighton pregazio rivala!

Liverpool uz dosta muke do prve pobjede u sezoni, Brighton pregazio rivala!

19. 08. 2023 - 18:38
0
Shares

U drugom kolu engleske Premier lige Liverpool je na Anfieldu dočekao Bournemouth, a meč je završen pobjedom domaćeg tima od 3:1.

Početak utakmice bio je potpuno haotičan u redovima Liverpoola. Već u prvoj minuti gosti su stigli u vodstvo preko Anthonyja, ali gol je poništen zbog ofsajd pozicije. Već u narednom napadu ponovo griješi odbrana Redsa. Van Dijk je uputio loš pas prema Arnoldu, mladi fudbaler griješi, Solanke dodaje do Semenya koji sjajnim udarcem pogađa mrežu za 0:1.

U 6. minuti prečka za domaće. Nakon odličnog centaršuta iz kornera Van Dijk pogađa okvir gola. Nakon toga prijeti Arnold. Šutirao je iskosa sa dense trane, ali golman Neto brani njegov šut. Liverpool do izjednačenja stiže u 28. minuti. Jota je odigrao ključnu ulogu u sjajnoj akciji, poslao je dobro doavanje pream Diazu koji majstorski pogađa za 1:1.

Probudila se ekipa Jurgen Kloppa nakon postignutog gola. Salah je imao lijepu priliku u 34. minuti, ali je katastrofalno šutirao. Do vodstva Liverpool dolazi u 36. minuti iz penala. Szboszlai je oboren u kaznenom prostoru, Atwell je pokazao na bijelu tačku. Salahov udarac sa bijele tačke brani Neto, ali Egipćanin uspijeva odbijanac poslati u mrežu za 2:1. Do kraja poluvremena Arnold je imao još jedan pokušaj, ali je ponovo Neto bio na visini zadatka.

Prvu šansu u drugom dijelu imali su gosti. Semenyo je uputio udarac sa vrha kaznenog prostora, ali lopta odlazi iznad gola. Salah je mogao povećati vodstvo Redsa u 54. minuti. Prošao je nekoliko odbramnbenih igrača, ali je slabo šutirao.

U 58. minuti Mac Allister dobija direktan crveni karton zbog neopreznog starta, ali to nije puno pogodilo Redse. Već poslije nekoliko minuta Szboszlai šutira, Neto brani, a na odbijenu loptu stiže Jota koji pogađa za 3:1.

Bournemouth se nije predavao, odmah u narednom napadu Kieffer Moore iz izgledne pozicije prebacuje loptu preko gola domaćeg tima. Do kraja meča viđene su još dvije prilike, po jedna na obje strane. Prvo je Salah šutirao sa distance pored gola da bi Kluivert pokušao smanjiti vodstvo Liverpoola, ali nije bio precizan.

U ostalim mečevima Brighton je savladao Wolverhampton u gostima sa 1:4.

Briljirao je March sa dva pogotka kao i Mitoma te Estupinan. Za domaće je pogodio Hwang Hee-Chan. U malom londonskom derbiju Bretnford je slavio na gostovanju kod Fulhama sa 0:3 golovima Wisse i dva Mbeuma.

Učitaj još novosti