17. 08. 2023 - 22:34
Rendulić nakon historijskog uspjeha Zrinjskog: Sve smo ciljeve...
907
Shares
Rendulić nakon historijskog uspjeha Zrinjskog: Sve smo ciljeve ostvarili, ali sada dolaze novi!

Rendulić nakon historijskog uspjeha Zrinjskog: Sve smo ciljeve ostvarili, ali sada dolaze novi!

17. 08. 2023 - 22:34
0
Shares

Fudbaleri Zrinjskog ispisali su historiju jer su postali prvi bh. klub koji će igrati grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Mostarci su upisali "sladak poraz" na Islandu od Breidablika rezultatom 1:0, te sa ukupnih 6:3 prošli u plej-of Evropa lige. Samim tim obezbijedili su najmanje grupnu fazu Konferencijske lige, prenosi Dnevni avaz.

Nakon utakmice, igrači i stručni štab su pobjedu proslavili s navijačima koji su ih došli bodriti i na dalekom Islandu. Potom je Krunoslav Rendulić, trener "Plemića", dao svoj komentar.

- Prije svega čestitke igračima, jer pokazali smo da smo bili bolji u dvije utakmice. Željeli smo postati prvi klub iz BiH koji će igrati u grupi, a kojeg takmičenja, to ćemo vidjeti - rekao je Rendulić.

Zrinjski će u plej-ofu Evropa lige igrati protiv austrijskog LASK-a.

- LASK je veliki favorit u obje utakmice, ali mi vidimo svoju šansu i tražit ćemo je - naveo je Rendulić i dodao:

- Sve smo ciljeve ispunili, prije svega zahvaljujući igračima ali i upravi koja nam je omogućila sve što smo trebali. Sada dolaze novi ciljevi i treba se pripremiti i za prvenstvo.

Jer Evropu nam ne donosi Evropa, nego naša liga. Bit će teško na jesen i izazovno igrati na dva fronta, ali to smo i htjeli.

 

Učitaj još novosti