13. 08. 2023 - 23:10
Fantastični Džeko predvodio Fener do pobjede protiv Gaziantepa!
907
Shares
Fantastični Džeko predvodio Fener do pobjede protiv Gaziantepa!

Fantastični Džeko predvodio Fener do pobjede protiv Gaziantepa!

13. 08. 2023 - 23:10
0
Shares

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko na jabolji mogući način počeo je svoju ligašku avanturu ove sezone u turskoj Superligi.

Bosanski dijamant dva puta je zasjao i faktički u prvih 20 minuta utakmice protiv Gaziantepspora dao Fenerbahčeu prednost koja je bila presudna za osvajanje tri boda u turskom prvenstvu.

Džeki je za prvi pogodak na utakmici bilo portebno samo tri minute. Džeko je dodao na lijevu stranu prema Tadiću i sjurio se prema šesnaestercu da bi ga tako dočekao povratni pas srpskog reprezentativca, a Džeki nije bilo teško sa desetak metara poslati loptu u mrežu.

Drugi Džekin pogodak došao je nakon 18 minuta. Symansky je preciznim dodavanjem pronašao Džeku na ivici šesnaesterca, Dijamant se sjajno oslobodio i drugi put natjerao golmana Gaziantepa da vadi loptu iz mreže.

Na samom isteku poluvreena, Gaziantep je došao do pogotka preko Kizildaga, a tada je počeo period “opasnog življenja” za fudbalere Fenera, koji su u nekoliko navrata rizikovali da prospu prednost u potpunosti.

Ipak kada je sviran penal za Fener, Džeko je mogao uzeti loptu i pokušati doći do okruglog učinka od tri gola. Umjesto njega, penal je šutirao Tadić, ali je njegov udarac sa bijele tačke zaustavio golman Ahmet Sen.

Fener je tako rezultatom 2:1 savladao Gaziantep i na najbolji način započeo ovu sezonu turske Superlige, prenosi N1 Sport.

Učitaj još novosti