13. 08. 2023 - 16:17
U Bayernu prevagnuli, Tuchelu stiže nova "jedinica!"
907
Shares
U Bayernu prevagnuli, Tuchelu stiže nova

U Bayernu prevagnuli, Tuchelu stiže nova "jedinica!"

13. 08. 2023 - 16:17
0
Shares

Bayern će u narednim danima dobiti novog golmana, a konačno je i poznato na koga je pao izbor poslije višednevnog traganja.

Odlazak Yanna Sommera te odloženi povratak Manuela Neuera su natjerali Bayern da krenu u potragu za novim golmanom i čini se da su ga pronašli.

Bavarci su prvo bacili oko na Kepu Arrizabalagu, ali nakon što je interes za Španca pokazao i Real Madrid u Minhenu su se okrenuli drugoj opciji.

Prema pisanju Marce nova "jedinica" Bayerna na startu nove sezone bit će Yassine Bounou koji iza sebe ima odličan period u Sevilli.

Marokanac je oduševio sve na Svjetskom prvenstvu i njegov transfer u redove nekog velikana kao što je Bayern ne dolazi kao iznenađenje.

U Bayernu će morati što brže reagovati jer navodnu Bounou ima i ponuda iz Saudijske Arabije pa se očekuje da transfer bude realizovan vrlo brzo.

Ovaj golman se s Bavarcima povezivao još zimus nakon što se Neuer povrijedio, ali je na Allianz Arenu tada stigao Sommer koji je u u ovom prijelaznom roku otišao u Inter.

Novu sezonu Bayern je otvorio ubjedljivim porazom u Super kupu od RB Leipziga sa 0:3 što je jasan znak da Bavarci imaju pune ruke posla pred sobom. 

Tokom ove sedmice je stigao Harry Kane pa je tako riješeno pitanje napadača, a Englez je plaćen rekordnih 100 miliona ne računajući bonuse. 

Thomasu Tuchelu će očigledno trebati neko vrijeme da posloži sve karte u ekipi, međutim upitno je koliko će navijači, ali i klupsko rukovodstvo imati strpljenja, prenosi Sportsport.ba.

Učitaj još novosti