07. 08. 2023 - 08:07
Neymar opet podigao prašinu, evo kakva je šansa da se vrati u...
907
Shares
Neymar opet podigao prašinu, evo kakva je šansa da se vrati u Barcelonu?!

Neymar opet podigao prašinu, evo kakva je šansa da se vrati u Barcelonu?!

07. 08. 2023 - 08:07
0
Shares

Katarski šeik, novinar i influencer Mabkhout Al-Marri podigao je prašinu rezolutnom objavom na društvenim mrežama da se Neymar vraća u Barcelonu.

Ta informacija ne bi pobudila veću pažnju da isti novinar prije nekoliko sedmica nije prvi najavio da će Lionel Messi prijeći u Inter iz Miamija, čime je pokazao da ima dobre informacije. Kako Al-Marrija prati glas da je vrlo blizak čelnicima PSG, odnosno Katarcima koji su vlasnici kluba, njegova informacija da se Neymar vraća u Barcelonu činila se vrlo validnom.

Katalonski Sport tvrdi da se to ipak neće dogoditi jer je situacija takva da Barcelona to jako teško može izvesti, barem u ovom prijelaznom roku. Parižani su navodno ponudili da Neymar uđe u paket aranžman s Ousmaneom Dembeleom, no Barca je to rezolutno odbila.

Sport piše da je u katalonskom klubu financijska situacija takva da budžet jednostavno ne može izdržati opterećenje koje bi napravio Neymar svojim golemim potraživanjima. Te izdatke bilo bi jako teško, gotovo nemoguće staviti u okvire financijskog fair-playa.

S druge strane, Neymar se ne želi odreći ogromnih primanja koje ima u PSG-u. Ugovor mu ističe 2025. i Brazilac ne pokazuje namjeru da prijeđe u drugi klub tako što bi pristao na značajno smanjenje plaće. U ovom trenutku malo je klubova, barem u Europi, koji bi bili spremni i voljni preuzeti njegovu plaću i platiti kakvu god odštetu.

Do još prije nekoliko sedmica činilo se da su popucale sve niti na relaciji Neymar – PSG. Parižani su iskazivali otvoreno nezadovoljstvo Neymarovim ponašanjem za vrijeme oporavka od povrede, a ni Brazilac nije šutio. Činilo se da je između njih puklo i da je Neymarov odlazak neminovnost.

Ostaje da se u narednom periodu vidi da li će Neymar ostati u Parizu ili će ipak promijeniti sredinu, prenosi N1 Sport.

Učitaj još novosti