06. 08. 2023 - 21:08
U Parizu čekao potpis, pa stigao poziv iz Barcelone:...
907
Shares
U Parizu čekao potpis, pa stigao poziv iz Barcelone: Osramoćeni Dembele večeras dotakao dno!

U Parizu čekao potpis, pa stigao poziv iz Barcelone: Osramoćeni Dembele večeras dotakao dno!

06. 08. 2023 - 21:08
0
Shares

Ousmane Dembele prethodnih dana boravio je u Parizu čekajući poziv da odradi ljekarske preglede i potpiše za PSG, ali ni slutio nije kakvu osvetu mu Barcelona sprema. Katalonci su mu pokazali da i oni njemu itekako mogu zagorčati život, a scene iz trening centra Barcelone to su večeras najbolje pokazale, prenosi Sportsport.ba.

Dembele je napustio Barcelonu po povratku s priprema iz Sjedinjenih Američkih Država i prije nekoliko dana otputovao je u Pariz kako bi potpisao za PSG, ali su se stvari itekako zakomplikovale.

PSG je dogovorio s Dembeleom da aktivira privatnu klauzulu od 50 miliona eura, ali bi Barceloni pripalo samo 50% od tog novca.

U Barci ne kriju koliko su razočarani što ih je Dembele iznevjerio i izdao na takav način jer nisu očekivali da bi mogao napustiti klub. No, u katalonskom timu su spremili osvetu i pokazali Francuzu da neće tako lako otići.

Dembele je danima čekao u Parizu da Barcelona odgovori na mail PSG-a kako bi mogao da odradi ljekarske preglede i potpiše ugovor, ali se to nije desilo. Katalonci odugovlače namjerno i čak pregovaraju s Al Hilalom oko Dembelea.

No, on je jasan i želi samo u PSG iako mu Al Hilal nudi ogroman novac. Međutim, Barca nije dala zeleno svjetlo za taj transfer što je Dembeleove planove itekako poremetilo, a to se danas najbolje pokazalo.

Naime, Dembele se morao vratiti u Barcelonu i ponovo priključiti ekipi, a čak je stigao večeras na trening katalonskog kluba gdje su ga navijači pozdravili aplauzima, ali čini se ironično.

Dembele je razočaran što mu klub nije dopustio da ostvari transfer u PSG i vratio se kako bi ih pokušao uvjeriti da to urade što prije i da može da potpiše za francuski klub i priključi se pripremama tog tima.

Ipak, u Barceloni uopšte ne žure i tražili su od Dembelea da se vrati na treninge inače će ga kazniti novčano zbog toga što nije dobio dozvolu za odlazak u drugi grad.

Učitaj još novosti