03. 08. 2023 - 10:57
Simon Rožman novi trener Sarajeva, a Senijad Ibričić sportski...
907
Shares
Simon Rožman novi trener Sarajeva, a Senijad Ibričić sportski direktor!

Simon Rožman novi trener Sarajeva, a Senijad Ibričić sportski direktor!

03. 08. 2023 - 10:57
0
Shares

Fudbalski klub Sarajeva izabrao je za novog trenera Simona Rožmana, a sportski direktor bit će bivši reprezentativac BiH Senijad Ibričić.

Doskorašnji trener Mirza Varešanović smijenjen je sa mjesta šefa stručnog štaba, poslije ispadanja iz prvog pretkola Konferencijske lige od gruzijskog Torpeda.

Sarajevo je sa privremenim trenerom Mensurom Doganom poraženo na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH sa 2:1 od Sloge na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Novi trener Bordo tima Simon Rožman ima 40 godina i rođen je u Celju. Slovenac ima ima sebe trenersku karijeru dugu devet godina. Počela je u rodnom Celju, a onda je nastavila u Domžalu, Rijeci i Mariboru, pa se onda slovenski stručnjak ponovo vratio u Celje. Uslijedio je angažman u Domžalu od prošle godine.

Rožman u skoro deceniji karijeri ima osvojena dva trofeja. Kup Hrvatske 2020. godine uzeo je sa Rijekom, a Slovenije tri godine ranije vodeći sa klupe Domžale.

Senijad Ibričić obnašao je nakon završetka igračke karijere upravo u Domžalu ulogu sportskog direktora i tu poziciju će popuniti nakon što je Sarajevo ostalo bez sportskog direktora krajem novembra prošle godine. Tada je klub okončano saradnju sa Emirom Hadžićem.

Ibričić ima 43 utakmice u reprezentaciji Bosne i Hercegovine uz četiri postignuta gola. Fudbalsku karijeru je počeo u Podgrmeču iz Sanskog Mosta. Zatim igrao za Zagreb, Hajduk i Lokomotivu. Onda su došle posudbe u turske Gaziantep i Kasimpasu, te transfer u Erciyersspor. Nakon toga nastupao je još za Vardar, Karsiyaku, Sepahan, Koper i Domžale.

Po završetku karijeru kada je upravo u klub stigao i Rožman, Ibričić je odmah postao u Domžalu i sportski direktor.

Danas u 18 sati zakazana je press Konferencija FK Sarajeva, na kojoj bi dvojac trebao biti i zvanično predstavljen, prenosi N1 Sport.

Učitaj još novosti