26. 07. 2023 - 16:11
Nikad gori dani u životu Felixa, prvo Simeone, a onda i nož u...
907
Shares
Nikad gori dani u životu Felixa, prvo Simeone, a onda i nož u leđa njegovih saigrača!

Nikad gori dani u životu Felixa, prvo Simeone, a onda i nož u leđa njegovih saigrača!

26. 07. 2023 - 16:11
0
Shares

Joao Felix našao se na velikom udaru kritika navijača Atletico Madrida nakon što je priznao da želi zaigrati u dresu Barcelone. Portugalac prolazi vjerovatno najteže dane svoje karijere i nema baš najbolju podršku u Madridu, no udarac kakav su mu danas zadali u svlačionici nije očekivao.

Portugalac se u Atletico vratio prošlog mjeseca nakon što mu je istekla posudba u Chelseaju gdje je proveo drugi dio sezone.

Felix se nadao da će Plavci otkupiti njegov ugovor i da se više neće morati vraćati u Madrid, no to se nije desilo. Na treninzima izgleda potpuno nezainteresovano, a ni komunikacija s trenerom i saigračima nije baš najbolja.

Naravno, sve to dodatno je pogoršao izjavom da mu je želja da zaigra u dresu rivala Barcelone i nada se da se to može desiti već ovog ljeta, no kako stvari stoje od odlaska u katalonski klub neće biti ništa, prenosi Sportsport.ba.

Felix je sebi samo otežao situaciju u Atleticu koja je ionako bila jako loša, a to je pokazala i današnja izjava Diega Simeonea koji je jasno poručio da niko nije i neće biti iznad kluba.

"Najvažnija stvar je da niko od nas koji smo u timu nije važniji od Atletico Madrida. Atletico je mnogo, mnogo važniji od svih nas", rekao je Simeone kada su ga pitali za Felixov status u ekipi.

No, pored Simeonea ni ostali igrači Atletica nisu baš naklonjeni Felixu iako im je on već četiri godine saigrač.

Na treningu skoro da nema komunikacije s njim, te mu jasno daju do znanja da nije dio njihovog tima i to sve zbog izjave o Barceloni. Nakon Simeonea i svlačionica je rekla svoje, a poruku ekipe prenio je kapiten Koke.

"Joao je važan igrač i svjetski itekako poznat i na dobrom glasu. Ne znamo da li će ostati u klubu, ali sve dok je tu on mora da pokaže poštovanje za ovaj klub i svoje saigrače i da svaki put maksimum kada na terenu bude u dresu Atletica. Poštovanje prema klubu i saigračima je nešto što svaki igrač mora da pokaže", kaže Koke.

Ranije se špekulisalo da je interes za Felixa pokazao i PSG, no nakon njegove izjave da u obzir dolazi samo odlazak u Barceloni ostali klubovi su odustali od borbe.

Međutim, ni u Barceloni ga ne žele jer je konkurencija u napadu ionako veoma jaka, a Xavi smatra da bi dolazak Felixa samo napravio dodatni problem.

Učitaj još novosti