25. 07. 2023 - 09:25
Najveći ugovori u historiji sporta: Stotine miliona potrošene...
907
Shares
Najveći ugovori u historiji sporta: Stotine miliona potrošene na najveće zvijezde!

Najveći ugovori u historiji sporta: Stotine miliona potrošene na najveće zvijezde!

25. 07. 2023 - 09:25
0
Shares

Mbape bi trebao zaraditi 700 miliona dolara za sezonu u Al Hilalu i tako postati najplaćeniji igrač svih vremena

Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) bi mogao postati najplaćeniji igrač u historiji sporta. Naime, njemu je ponuđeno 700 miliona eura godišnje za dolazak u redove u saudijskog Al Hilala. 

Tim povodom, dotaći ćemo se nekih od najvećih ugovora u historiji sporta. Tri, koja mu ne mogu "ni pertle vezati", ali dovoljno blizu da se mogu uporediti, prenosi Dnevni avaz.

1) Lionel Mesi - Barcelona (670 miliona dolara)
Argentinski fudbalski čarobnjak Lionel Mesi (Messi) proveo je u Barceloni mnogo godina, postavši sinonim za uspjeh kluba. 2017. godine potpisao je četverogodišnji ugovor vrijedan više od 670 miliona dolara, uključujući bonuse i različite poticaje. 

Mesijev ugovor je svjedočanstvo njegovog ogromnog talenta i marketinške moći, što ga je učinilo jednim od najplaćenijih sportista na svjetskom nivou tokom njegovog boravka u Barceloni.

2) Kristijano Ronaldo - Al Nassr (536 miliona dolara) 
Kristijano Ronaldo (Cristiano) ukrao je sve naslovne strane kada je potpisao ugovor sa saudijskim Al Nassrom i zauvijek je promijenio kako svijet fudbala funkcioniše. On je potpisao ugovor na 2 i po godine vrijedan 536 miliona dolara.

Portugalac je bio prva zvijezda koja je napustila Evropu i zaputila se ka Saudijskoj Arabiji, a za njim će to uraditi još mnogi poput Karima Benzeme, Ngolo Kantea (N'golo) i ostalih.  

3) Patirk Mahoms  - Kansas siti Čifs (503 miliona dolara) 
Kvoterbek Kansas Siti Čifsa, Patrik Mahoms (Patrick Mahomes), promijenio je finansijska pravila NFL-a kada je potpisao historijsko produženje ugovora na 10 godina vrijedan do 503 miliona dolara u julu 2020. godine. 

Ovaj ugovor je bio prvi vrijedan pola milijarde dolara u historiji američkog fudbala, osiguravajući superzvijezdu kvoterbeka za blistavu budućnost. 

Učitaj još novosti