19. 07. 2023 - 20:39
Torpedo trenirao na Koševu, na pitanje o previsokim...
907
Shares
Torpedo trenirao na Koševu, na pitanje o previsokim temperaturama u Sarajevu imali kratak odgovor!

Torpedo trenirao na Koševu, na pitanje o previsokim temperaturama u Sarajevu imali kratak odgovor!

19. 07. 2023 - 20:39
0
Shares

Fudbaleri Torpeda odradili su večeras na Koševu posljednji trening pred sutrašnju revanš utakmicu protiv Sarajeva u okviru prvog pretkola Konferencijske lige.

Ekspedicija gruzijskog kluba u glavni grad Bosne i Hercegovine doputovala je sinoć, a večeras su igrači Stevea Keana odradili na travnjaku Koševa posljednji trening pred sutrašnju utakmicu protiv Sarajeva, prenosi Sportsport.ba.

Prije treninga održana je i press konferencija na kojoj je Kean samouvjereno najavio pobjedu Torpeda u sutrašnjem okršaju.

Nakon toga trener Torpeda priključio se ekipi koja je u 19 sati istrčala na teren stadiona Koševo kako bi odradila posljednji trening pred utakmicu koja ih čeka sutra.

Atmosfera na treningu je bila dosta dobra, te su na početku radili laganije vježbe u prisustvu bh. medija, ali nakon što novinari napuste teren sigurno će Kean i ekipa pristupiti ozbiljnojoj taktici za sutrašnji meč.

Također, treba istaći da je teren na Koševu u zaista odličnom stanju, no vremenske prilike nisu baš najidealnije zbog visokih temperatura koje vladaju u glavnom grafu BiH.

Temperatura pred početak treninga bila je preko 30 stepeni, no iz tabora Torpeda poručili su da im to uopšte ne predstavlja problem.

Otkrili su da su temperature u ovo doba godine iste i u Gruziji i da je ekipa navikla već u takvim uslovima igrati utakmice, te da im neće biti problem sutra igrati na Koševu ukoliko temperatura bude slična onoj iz prethodnih dana.

Podsjećamo, utakmica Sarajeva i Torpeda igra se sutra od 21 sat, a u prvom meču ovih timova rezultat je bio 2:2.

Što se tiče bordo kluba oni će press konferenciju održati u 20:30 sati, dok je zvanični trening na rasporedu pola sata kasnije.

Učitaj još novosti