12. 07. 2023 - 14:38
Pedri je vrijedno trenirao u teretani: Navijači Barcelone će...
907
Shares
Pedri je vrijedno trenirao u teretani: Navijači Barcelone će biti oduševljeni transformacijom!

Pedri je vrijedno trenirao u teretani: Navijači Barcelone će biti oduševljeni transformacijom!

12. 07. 2023 - 14:38
0
Shares

Nogometaš Barcelone Pedri (20) ljetne priopreme za narednu sezonu počeo je sa značajno većom mišićnom masom, a klub iz Katalonije pohvalio se njegovom transformacijom i prikazao da je vrijedno trenirao tokom pauze.

Pedri je propustio mnogo utakmica prošle sezone zbog povrede bedra i mišića, no to vrijeme i uz proces oporavka koristio je i da vrijedno trenira u teretani, što se očito može vidjeti na njegovim rukama koje sada izgledaju značajno drugačije i snažnije u odnosu na ranije.

Ovaj vezni nogometaš poznat je po prefinjenoj tehnici i dobrom razumijevanju igre, no upravo taj fizički segment mu je u pojedinim trenucima predstavljao problem. Ipak, nakon transformacije koju je napravio, jasno je da će se i njegovim protivnicima sada biti još teže nositi s njim.

U prošloj sezoni ovaj vezni nogometaš odigrao je ukupno 35 mečeva, 26 u La Ligi, pet u Ligi prvaka, dvije u Superkupu i po jednu u Evropskoj ligi i Kupu Španije, a ukuno je za Barcelonu upisao 109 mečeva te postigao 16 pogodaka uz osam upisanih asistencija.
Njegova vrijednost na specijalizovanom portalu Transfermarkt iznosi 100 miliona eura, a ugovor s Barcelonom mu traje do 2026. godine, prenosi Klix.

Učitaj još novosti