10. 07. 2023 - 17:43
Ancelotti obavijestio Péreza da uoči odlaska iz Reala sprema...
907
Shares
Ancelotti obavijestio Péreza da uoči odlaska iz Reala sprema revoluciju. Na gubitku je Luka Modrić?

Ancelotti obavijestio Péreza da uoči odlaska iz Reala sprema revoluciju. Na gubitku je Luka Modrić?

10. 07. 2023 - 17:43
0
Shares

Španjolci su se raspisali o promjeni formacije, no tek će pripremne utakmice otkriti namjere Talijana

Carlo Ancelotti razmišlja o promjeni sustava u novoj sezoni. Real Madrid je ostao bez središnjeg napadača Karima Benzeme, kao njegova zamjena stigao je Joselu, ali teško da će mu pripasti uloga startera.

U nekim utakmicama dogodit će se i to, no talijanski stručnjak bi u posljednjoj godini svog mandata u kraljevskome klubu mogao koristiti 4-4-2 kao dominantnu formaciju umjesto dosadašnjeg sustava 4-3-3.

Barem tako pišu mediji koji svakodnevno prate zbivanja u Realu. Relevo tako ističe kako je Ancelotti na sastancima s predsjednikom Florentinom Pérezom i izvršnim direktorom Joséom Ángelom Sánchezom planirao igrati s četvoricom igrača u veznom redu.

Isti izvor navodi da idealna jedanaestorica Realove budućnosti izgleda ovako: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Fran Garcia - Tchouaméni, Valverde, Camavinga, Bellingham - Rodrygo, Vinicius.

Brazilski napadački dvojac u prošloj sezoni uglavnom je igrao na krilnim pozicijama, no sve se mijenja odlaskom Benzeme u Saudijsku Arabiju. Kako je sve izvjesnije da se Kylian Mbappé neće priključiti Realu ovog ljeta, Vinicius i Rodrygo ponijeli bi glavne uloge u napadu. Naravno, Mbappé se bez problema može prilagoditi svakom sustavu, za takvog majstora to uopće nije upitno.

Gore spomenuta postava može se lako mijenjati bez promjene sustava, pa bi tako iskusnici Rüdiger i Nacho konkurirali za stoperske pozicije, Mendy za lijevi bok, Luka Modrić, Kroos i Ceballos za vezni red, a Joselu za napad...

Stara nogometna mudrost jest da trener treba način igre prilagoditi igračima koji su mu na raspolaganju. Logično je bilo da je Real godinama koristio sustav 4-3-3 s famoznim ‘BBC‘ trojcem (Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo), no ovu bi formaciju u novoj sezoni Ancelotti mogao koristiti tek povremeno.

Arda Güler, mladi Turčin pristigao iz Fenerbahçea, također se može lako uklopiti u sustav 4-4-2, i to na desnoj strani središnje četvorke.

29497561

‘‘U Realu vjeruju da su pronašli idealnu formulu postepenog uklapanja mladih igrača u momčad, stoga, uz iznimke poput Joselua, klub trenutačno ne planira ulagati u dovođenje veterana‘‘, zaključuje Relevo.

Alternativni sustav bio bi 4-2-3-1, u kojem bi Güler dobio ulogu ‘desetke‘, a Tchouaméni i Kroos bi mu čuvali leđa kao dvije ‘šestice‘, navodi OneFootball. U medijima se u posljednje vrijeme spominjala i mogućnost korištenja sustava 4-3-1-2, no sve su to samo nagađanja.

Tek će pripremne utakmice i početak prvenstva otkriti prave Ancelottijeve namjere...

Učitaj još novosti