10. 07. 2023 - 16:42
AUUU KAKVA BOMBETINA! Vlahović pravi transfer od 60 miliona...
907
Shares
AUUU KAKVA BOMBETINA! Vlahović pravi transfer od 60 miliona eura, ovo je potez karijere - predvodit će SVEMIRSKI NAPAD!

AUUU KAKVA BOMBETINA! Vlahović pravi transfer od 60 miliona eura, ovo je potez karijere - predvodit će SVEMIRSKI NAPAD!

10. 07. 2023 - 16:42
0
Shares

Srbijanski reprezentativac Dušan Vlahović ovog ljeta će najvjerovatnije napustiti Juventus, ali klub iz Torina mu je jasno poručio da će otići samo ukoliko dođe zadovoljavajuća ponuda. Vlahović se povezivao s Real Madridom i Chelseajem, no pojavio se klub koji je spreman da plati iznos koji traži Stara dama.

Vlahović je početkom 2022. godine stigao kao veliko pojačanje u Juventus iz Fiorentine za čak 82 miliona eura, ali još uvijek nije uspio da opravda očekivanja u dresu italijanskog velikana.

Već se mjesecima špekuliše o tome da Vlahović u Juventusu nije baš zadovoljan i da želi da ide, te čini sve kako bi čelnici Stare dame prihvatili ponude klubova koji su pokazali za njega interes.

Prvobitno se povezivao s odlaskom u Real Madrid i Chelsea, no još uvijek ovi klubovi nisu poslali zvanične ponude. Isto važi i za Bayern na čijem radaru je navodno Vlahović, no sve je ostalo na špekulacijama, prenosi Sportsport.ba.

Međutim, ugledni Fabrizio Romano objavio je da se u utrku za Vlahovića uključio još jedan klub koji je spreman da plati 60 miliona eura za srbijanskog napadača, te bi on mogao biti dio nevjerovatnog napada iduće sezone.

Naime, u pitanju je PSG koji traga za klasičnim napadačem jer je jasno da će Mauro Icardi napustiti ekipu ovog ljeta.

Romano navodi da se na listi želja PSG-a nalaze četvorica napadača, a među njima i Vlahović. PSG je spreman da plati iznos koji Juve traži i u narednim danima trebali bi poslati zvaničnu ponudu za ovog 23-godišnjaka.

Ukoliko Vlahović na kraju potpiše za PSG sigurno da će to biti transfer karijere jer bi od iduće sezone igrao u nevjerovatnoj ekipi.

Već se zna kakav napad ima PSG, a Vlahoviću bi društvo pravili Kylian Mbappe, Neymar i Marco Asensio koji je stigao u klub prije nekoliko dana.

S posudbe se vratio i Icardi, ali očekuje se da Argentinac napusti PSG ovog ljeta, a njegovo mjesto bi prema svemu sudeći mogao zauzeti upravo Icardi i zadužiti na Parku prinčeva dres s brojem devet.

Vlahović je tip napadača kojeg želi Luis Enrique, a da li će na kraju uspjeti dovesti reprezentativca Srbije iz Juventusa ostaje nam da vidimo.

Ovaj 23-godišnjak je za Staru damu od dolaska iz Fiorentine odigrao ukupno 63 utakmice i uspio je postići 23 gola i dodati šest asistencija.

 

Učitaj još novosti