02. 07. 2023 - 13:17
Džekin Fenerbahče u jednom danu zvanično ostao bez trojice...
907
Shares
Džekin Fenerbahče u jednom danu zvanično ostao bez trojice nogometaša!

Džekin Fenerbahče u jednom danu zvanično ostao bez trojice nogometaša!

02. 07. 2023 - 13:17
0
Shares

Fenerbahče je od početka prijelaznog roka veoma aktivan i prometan, a jutros su potvrđeni odlasci trojice nogometaša iz ovog kluba.

Edin Džeko i Ryan Kent već su pojačali istanbulskog velikana, ekipu je preuzeo novi trener Ismail Kartal, a pregovara se s još nekoliko proslavljenih imena evropskog nogometa. Tako se pominju Philippe Coutinho i Juan Cuadrado, ali još uvijek nema konkretnijih informacija u ovim poslovima.

Dovođenja novih imena sa sobom povlače i odlaske iz kluba. Tako je Fenerbahče jutros potvrdio da se rastaje s trojicom nogometaša.

U pitanju su Dimitris Pelkas, Ezgjan Alioski i Mergim Berisha, prenosi Klix.

"Razišli smo se s našim igračima seniorskog kluba Dimitrisom Pelkasom, Ezgjanom Alioskim i Mergimom Berishom. Augsburg je iskoristio opciju i otkupio ugovor Berishe, dok su Pelkas i Alioski napustili klub nakon što im je istekao ugovor", saopćeno je iz Fenerbahčea.
Inače, Fenerbahče u narednu sezonu ulazi samo s jednim ciljem, a to je osvajanje titule prvaka Turske koje se čeka čak 10 godina, što je previše za klub koji je u 28 navrata bio šampion ove zemlje. U objavi u kojoj je predstavljen novi trener navedeno je da dolazi samo s jednim ciljem, a to je titula u narednoj sezoni.

Učitaj još novosti