30. 06. 2023 - 09:51
SRAMAN GEST HRVATICE POSLIJE PORAZA OD SRPSKE BOKSERKE! Odbila...
907
Shares
SRAMAN GEST HRVATICE POSLIJE PORAZA OD SRPSKE BOKSERKE! Odbila da čestita i vrijeđala Nataliju: Zna se gdje je rođena, nije korektna!

SRAMAN GEST HRVATICE POSLIJE PORAZA OD SRPSKE BOKSERKE! Odbila da čestita i vrijeđala Nataliju: Zna se gdje je rođena, nije korektna!

30. 06. 2023 - 09:51
0
Shares

Hrvatska bokserka, Sara Beram, sramno se ponijela u borbi protiv srpske predstavnice, Natalije Šadrine.

Šadrina je na Ervopskim igrama obezbijedila vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, a meč protiv protivnice iz Hrvatske obilježio je nesportski gest, ispraćen izjavom u sličnom maniru.

Nakon što su sudije jednoglasno odlučile u korist srpske bokserke, Beramova nije željela da pruži ruku protivnici, već je nesportski otišla iz ringa.

Nije željela ni da da izjavu hrvatskim novinarima, kojima se naknadno izvinila porukom.

- Bila sam u šoku poslije borbe i nisam bila u stanju da dam izjavu. Ostala sam bez medalje i bez olimpijske norme - poručila je Beramova.

Nije čestitala Nataliji, niti se izvinila za nesportski potez, već uvrjedljivo govorila o njoj.

- Zbog njenog prljavog boksa, rvanja i svjesnog udaranja laktovima nije zaslužila da joj pružim ruku. Prema bodovnoj listi sam dobila dvije runde, kažnjena sam upravo za onakav boks sa kakvim se ona koristila. Kod nekog drugog sudije bila bi kažnjena sa četiri ili pet opomena, a ja eventualno sa jednom. Nije mi jasno zašto nije reagovao, jer se zna da je ona rođena Ruskinja koja je nastupala za A tim ruske reprezentacije. Niti oko toga niti oko činjenice da kazahstanski sudija vodi borbu u kojoj učestvuje kazahstanski trener pod srpskom zastavom.

Za poraz je okrivila sudiju.

- Kazahstanac u ringu je od početka borbe prema meni imao agresivan pristup, remetio me u borbi, opominjao me za sve što uradim, a što je van klinča. Moj tim i ja smo bili svjesni kakav će biti ishod meča. U trećoj rundi sam pokazala da sam spremnija i u toj posljednjoj, uprkos nekorektnom boksu, Šadrina nije kažnjena. Idemo dalje, obezbjediću normu za Olimpijske igre kroz jedan od dva kvalifikaciona turnira i tamo ću da osvojim medalju - zaključila je Sara Beram.

Kurir sport

Učitaj još novosti